Life

Este supranumit ”regele fructelor”. Fructul bogat în vitamina C, dar sărac în calorii. Puțini români îl consumă, deși are efecte uimitoare asupra organismului

”Regele fructelor” sau fructul bogat în vitamina C și sărac în calorii. Efectele asupra organismului sunt uimitoare, dar puțini români îl consumă.
23.11.2023 | 19:38
Este supranumit regele fructelor Fructul bogat in vitamina C dar sarac in calorii Putini romani il consuma desi are efecte uimitoare asupra organismului
Fructul cu proprietăți miraculoase. Sursa foto: World Class
ADVERTISEMENT

Un fruct rar consumat de români are proprietăți miraculoase asupra organismului. Cercetătorii au descoperit că poate combate celulele canceroase. Este bogat în vitamina C și nu reprezintă un plus de calorii. I se mai spune și ”regele fructelor”.

Fructul supranumit ”regele fructelor”.  Cum ne ajută organismul

Dacă obișnuiești să mănânci rar mango, ai face bine să-l incluzi mai des în mesele tale zilnice. Este ideal pentru o gustare. Nu doar că îți va încânta papilele gustative, dar acest fruct exotic îți va regla anumite funcții ale organismului.

ADVERTISEMENT

Un mango este un medicament 100% natural. Originar din India și Asia de Sud-Est, unde este cultivat de peste 4 milenii, conține nutrienți care îți stimulează imunitatea. Drept urmare, este perfect pentru sezoanele reci, de toamnă sau de iarnă, când organismul devine vulnerabil în fața unor infecții respiratorii, de exemplu.

Asemeni morcovului, un mango te va ajuta și să ai o vedere mai clară. Datorită conținutului de antioxidanții luteină și zeaxantină, nu vei mai avea o privire neclară, încețoșată. Desigur, în acest caz este necesar în primul rând consultul unui medic oftalmolog.

ADVERTISEMENT

Un mango este prezent în sute de soiuri din India și din Asia de Sud-Est, caracteristicile lui fiind distincte în ceea ce privește dimensiunea, forma, culoarea sau gustul. Referitor la capacitatea de a preveni celulele canceroase, aflați că acest lucru este posibil deoarece un mango are și polifenoli.

Polifenolii au proprietăți anticancerigene. Ei pot stopa evoluția cancerului de colon, a plămânilor, a celui de prostată sau a celui de sân. Mangiferina este un tip de polifenol descoperit în ultimii ani de oamenii de știință. De altfel, și în acest caz încă se mai fac studii intense, iar consultarea unui doctor este chiar obligatorie.

ADVERTISEMENT

Mango previne și diabetul

Pe lângă cele menționate, un mango poate preveni diabetul și reglează sistemul digestiv deoarece conține un grup de enzime numite amilaze. Amilazele descompun moleculele mari de alimente, drept urmare organismul le va absorbi într-un mod foarte facil.

Dacă v-am stârnit interesul, aflați și că fructele trebuie consumate înainte de restul bucatelor de pe masă. Acest lucru îl recomandă medicul neurolog și psihiatru Constantin Dulcan. Asta deoarece enzimele acționează eficient înainte de celelalte alimente. Totodată, includeți la fiecare meniu fructe și legume.

ADVERTISEMENT

”În primul rând, salatele ar trebui să le mâncăm înaintea restului de alimente. De ce? Nicio masă nu trebuie să fie fără legume și fructe proaspete. Logica este că nu avem suficiente enzime în corpul nostru ca să digerăm complet, mai ales carnea și lactatele.

Legumele verzi, crude, nu veștejite pe rafturile magazinelor, vin cu enzime. Acele enzime contribuie, alături de cele interne, la digestia completă. Alimentele care nu se digeră complet fermentează și emit o serie întreagă de substanțe toxice. De aceea ne putem trezi cu dureri de cap sau cu boli mai mari”, a explicat dr. Constantin Dulcan în cadrul unei conferințe de la Chișinău, ”Fain și Simplu”, organizată la începutul lui noiembrie.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde