Life

Cele trei alimente care trebuie consumate zilnic. Medicul Vlad Ciurea spune că ajută enorm creierul, dar unii români se feresc de ele

Cele trei alimente care trebuie consumate în fiecare zi. Medicul Vlad Ciurea spune că ajută foarte mult la sănătatea creierului.
17.11.2023 | 18:08
Cele trei alimente care trebuie consumate zilnic Medicul Vlad Ciurea spune ca ajuta enorm creierul dar unii romani se feresc de ele
Cele trei alimente care trebuie consumate zilnic. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Cele trei alimente care trebuie consumate zilnic. Celebrul medic Vlad Ciurea a transmis că ajută foarte mult la sănătatea creierului nostru.

Cele trei alimente care trebuie consumate zilnic

Sunt trei alimente care ar trebui consumate în fiecare zi. Conform medicului neurochirurg Vlad Ciurea, alimentele care trebuie mâncate des dar poate nici nu ne gândim la ele sunt semințele.

ADVERTISEMENT

Medicul ne învață că toate tipurile de semințe sunt bune pentru creier. Spre exemplu, și banalele semințe de dovleac sunt bune pentru creierul nostru.

Avocado este și el extrem de bun pentru creierul nostru, la fel și mango.

”Toate semințele sunt bune. Sămânța de dovleac este foarte bună, toate nucile sunt foarte bune și alte semințe care ne vin din import.

ADVERTISEMENT

Mango este foarte bun, avocado, sunt foarte bune pentru creierul uman”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în exclusivitate la rubrica Sfat de Sănătate de la Antena 3 CNN.

Ce trebuie să mâncăm

Majoritatea semințelor și fructelor sunt benefice pentru creierul nostru. Ele conțin aminoacizi care duc la formarea sinapselor. Și nucile sunt bune pentru creierul nostru.

ADVERTISEMENT

Dar toate semințele și fructele ne fac foarte bine la creier. Pentru că din acestea se extrag o serie întreagă de mici aminoacizi care se duc la transmiterea între celulele nervoase, la nivelul neurotransmițătorilor, a sinapselor, a legăturilor.

În circulație, dai drumul la verde. Și ca să dai drumul la verde trebuie să ai substanță. O substanță care vine tocmai din aceste nuci și semințe”,a mai spus medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT

Semințele de dovleac sunt bogate în magneziu, fier, zinc și cupru, care pot susține funcțiile cognitive și îmbunătăți starea de spirit.

Semințele de chia sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru funcționarea sănătoasă a creierului.

Semințle  de susan sunt o sursă bună de magneziu și zinc, minerale importante pentru funcțiile cognitive.

ADVERTISEMENT
Tags: