Sport

Eugen Trică, verdict în conflictul dintre CSA Steaua și FCSB: „Mă iau după asta”

Eugen Trică a tranșat conflictul dintre FCSB și CSA Steaua București. Ce spune fostul atacant al Stelei.
08.11.2023 | 19:53
Eugen Trica verdict in conflictul dintre CSA Steaua si FCSB Ma iau dupa asta
Eugen Trică a jucat la Steaua în perioada 1998-2003 și a câștigat un titlu, o cupă și supercupă. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Eugen Trică i-a făcut portretul în FANATIK noului antrenor al Universității Craiova, însă antrenorul în vârstă de 47 de ani a vorbit și despre războiul juridic dintre FCSB și CSA Steaua.

Eugen Trică, exasperat de problemele din fotbal: „4 de ȚSKA Sofia, Rapid iarăși vreo 3-4 echipe, Dinamo vreo 3-4, două Craiove”

Eugen Trică deplânge situația în care au ajuns cluburile de tradiție din fotbalul românesc, dar și la vecinii de la sud de Dunăre: „În Bulgaria văd patru de ȚSKA Sofia: 1948, 1947, 1946…. Băi, fraților, opriți-vă. Rapidul iarăși, vreo 3-4 echipe. Dinamo vreo 3-4 echipe, CS, FC, 1948, 1423… Băi, opriți-vă. 

ADVERTISEMENT

Craiova la fel. Două Craiove. Ce se întâmplă în zilele noastre… Crede-mă, nu mai înțeleg nimic. Dar eu la care Craiovă am jucat? Vezi că nu se mai știe nimic?”, a spus fostul fotbalist al Stelei și al Craiovei la „Un Podcast”.

Moderatorul Costin Deșliu l-a întrebat direct: „Hai să o luăm cu Steaua. Dacă ar fi să alegi cine e Steaua să zicem, CSA sau FCSB?”. Eugen Trică nu se dezice de clubul pentru care a jucat: „Acuma? Eu mă uit aici (n.r. arată spre piept): ce scrie? La cine scrie Steaua? Unde e emblema aia?

ADVERTISEMENT

La CSA. Păi eu cu aia am jucat. Alta nu știu. Eu nu știu alta. Și văd Steaua. Unde este? În liga a doua. La ea am jucat”, a mai spus jucătorul care a cucerit trei trofee în tricoul roș-albastru.

Eugen Trică nu susține FCSB: „Crede-mă. Mi se pare o prostie că nu au drept de promovare”

Eugen Trică a vrut să fie și mai clar pe acest subiect„Nu că țin. Că pot să țin și cu FCSB-ul și cu CSA-ul, înțelegi? Dar m-ai întrebat care e Steaua. Acuma multă lume o să zică: ‘Domne, unde sunt suporterii mai mulți’. Sunt în partea cealaltă. Eh, și atunci? Ce e corect? Unde e emblema sau unde sunt suporterii? Eu nu mai înțeleg nimic, crede-mă”.

ADVERTISEMENT

Fiul său a jucat în Ghencea, iar Trică e nemulțumit că „militarii” nu pot ajunge în prima ligă: „Mi se pare o prostie că nu au drept de promovare din punctul meu de vedere. Dar chiar nu se găsesc… Probabil că nici cei din conducerea CSA nu vor lucrul ăsta. Că sunt oameni mulți cu bani”.

Trică îi critică pe cei din conducerea echipei din Ghencea: „Ca să vină să investească trebuie promovare. De ce vrea să o țină Armata? De ce? E complicat… OK, ții de o emblemă, e Steaua. Dar atuncea dacă nu ai drept de promovare, lasă mă să vină cineva cu bani să se ocupe el.

ADVERTISEMENT

Ei vor să se ocupe iarăși generalii și așa mai departe. Cu toate că din ce știu nu se bagă. Din toate discuțiile cu Daniel nu se bagă nimeni, din contră, dau în continuare încredere”.

Antrenorul celor de la Gloria Băneasa s-a distanțat total de echipa lui Gigi Becali: „Te simți aproape și de FCSB?  Ții la titlu cu FCSB?”. Răspunsul a fost unul sincer: „Acum în momentul ăsta? Nu prea cred. Nu. Crede-mă că nu țin”.

Verdict și în privința Craiovei. E exasperat și de ce se întâmplă în Bulgaria: „Care mai e ȚSKA-ul că nu mai știu”

Eugen Trică a jucat în Bulgaria la Litex Loveci și ȚSKA Sofia, însă acum e în ceață: „Am fost invitat la ȚSKA Sofia când au jucat cu Sepsi și la fel, aceleași discuții. Chiar am dat un interviu și am spus: ‘Băi, fraților, care mai e ȚSKA-ul că nu mai știu!’. Văd că e una prin Liga 3, una în Liga 1”.

În privința conflictului din Bănie, lucrurile sunt și mai clare pentru Trică: „Avem Universitatea și FC U cum îi spuneți voi. Craiova e acolo la FC U. Acolo mă văd eu, acolo simt eu niște lucruri. Eu așa cred, nu că am jucat acolo. E spiritul ăla. Când mă duc acolo miroase a Craiova adevărată.

În partea ailaltă nu, n-am nicio treabă. Și joacă fi-miu acolo, gândește-te. Ar trebui să fiu cu ăilalți. Nu sunt. N-am nicio treabă nici cu lumea, nici cu oamenii de acolo. Mi se par total diferiți față de partea cealaltă. Acolo cred eu și sunt convins”. 

ADVERTISEMENT