Sport

Eugenie Bouchard, amintiri la Cluj, din meciul cu Simona Halep de la Wimbledon: „Am rămas tare stresată”

Eugenie Bouchard va evolua pentru prima oară într-un turneu WTA din România. Sportiva din Canada a amintit un moment din meciul cu Simona Halep de la Wimbledon 2014.
10.10.2022 | 16:41
Eugenie Bouchard amintiri la Cluj din meciul cu Simona Halep de la Wimbledon Am ramas tare stresata
Eugenie Bouchard a rememorat la Transylvania Open meciul cu Simona Halep de la Wimbledon 2014: Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Eugenie Bouchard se află la Cluj-Napoca pentru a participa în premieră într-un turneu de tenis din România. Fostul număr 5 mondial va juca în prima partidă cu Anhelina Kalinina. Finalistă la Wimbledon 2014, Bouchard și-a amintit de meciul cu Simona Halep din semifinalele turneului britanic.

Eugenie Bouchard, amintiri din confruntarea cu Simona Halep de la Wimbledon: „A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei mele”

Eugenie Bouchard s-a ridicat la cel mai înalt nivel în 2014, când tenismena din Canada reușea să obțină semifinală la Roland Garros și finală la Wimbledon. Fost număr 5 în ierarhia WTA, Bouchard va evolua în această săptmână pe hard-ul de la Cluj.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei conferințe de presă de la Cluj, Bouchard a rememorat meciul cu Simona Halep de la Wimbledon, pe care o învingea în semifinalele Wimbledon 2014. Canadianca și-a adus aminte de un punct pe care l-a pierdut, deși s-a oprit în urma unui zgomot ce s-a auzit din public.

„A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei mele, evident. M-am simțit foarte bine, dar lucrul pe care îl țin minte e că, la final de partidă, am avut minge de meci. Nu știu dacă vă amintiți, dar Simona urma să servească, iar un spectator din public a început să țipe”, a spus Eugenie Bouchard la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Eugenie Bouchard a revenit și s-a calificat în finală la Wimbledon, cea mai mare realizare din carieră

Totuși, Eugenie Bouchard avea să câștige partida cu Simona, scor 7-6, 6-2 și se califica în finala de la Wimbledon pe care o pierdea în fața Petrei Kvitova.

Eu mi-am pierdut concentrarea, am ridicat mâna, dar Simona nu s-a oprit din a servi. A fost chiar la minge de meci. Simona a câștigat punctul, am pierdut și game-ul, și am rămas tare stresată, pentru că pierdusem mingea de meci. După care, mă bucur că am revenit și am servit pentru a mă califica în finală”, a spus Eugenie Bouchard la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Eugenie Bouchard a întâlnit-o de 5 ori în turneele WTA pe Simona Halep. Canadianca are o singură victorie în fața fostului lider WTA, cea de la Wimbledon, în timp ce Simona și-a adjudecat 4 victorii (Indian Wells 2014, Guadalajara WTA Finals 2014, Australian Open 2018 și Dubai 2019).

Eugenie Bouchard, debut dificil la Transylvania Open

Venită pentru prima oară în România și fascinată de Cluj, Eugenie Bouchard are parte de un start dificil de turneu. În partea de jos a tabloului, sportiva din Canada se duelează în runda inaugurală cu Anhelina Kalinina (45 WTA), favorită 2 la câștigarea competiției.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea din meciul Bouchard – Kalinina va juca în turul 2 cu Ysaline Bonaventure (126 WTA), sportivă venită din calificări. Belgianca s-a impus în turul 1 în fața Varvarei Gracheva (103 WTA). Fost număr 5 în carieră, cea mai bună clasare, Bouchard este în cădere liberă. În vârstă de 28 de ani, canadianca se află pe locul 443 în ierarhia WTA.

Turneul de la Cluj a fost ținta unor mari retrageri. Barbora Krejcikova, favorită 1 și câștigătoarea Roland Garros 2021, Emma Răducanu, campioana US Open 2021, dar și favorita gazdelor Irina Begu au fost nevoite să abandoneze Transylvania Open.

ADVERTISEMENT