News

Europarlamentarul Dragoş Benea, victima unui accident. A intrat cu bicicleta într-o mașină

30.12.2020 | 20:06
Europarlamentarul Dragos Benea victima unui accident A intrat cu bicicleta intro masina
Europarlamentarul Dragoş Benea, victima unui accident. A intrat cu bicicleta într-o mașină. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul Dragoş Benea, reprezentant al României din partea PSD în Legislativul de la Bruxelles, a fost victima unui accident care se putea solda cu urmări extrem de grave.

În încercarea de a evita un alt autoturism care i-a tăiat calea, demnitarul a intrat cu bicicleta într-o mașină parcată, rănindu-se destul de serios în zona capului.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Benea povestește cum a fost la un pas să-și piardă viața din cauza unui șofer neatent care nu i-a acordat prioritate.

Europarlamentarul Dragoş Benea a fost victima unui accident, după ce a intrat cu bicicleta într-o mașină

Dragoș Benea, preşedintele filialei PSD Bacău și europarlamentar la Bruxelles, s-a rănit destul de serios, miercuri, după ce a intrat cu bicicleta într-un autoturism staționat, din cauza faptului că un alt autoturism i-a tăiat calea în trafic.

ADVERTISEMENT

Modul în care s-a produs accidentul a fost relatat, pe pagina personală de Facebook, chiar de Dragoş Benea. Acesta recunoaște că a avut ghinion, dar și noroc, pentru că nu a suferit răni mai grave.

”Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracţiune de secundă! Domnilor şoferi, oferiţi respect cicliştilor pentru că nu sunteţi singuri pe străzi!

ADVERTISEMENT

În această dimineaţă, în jurul orei 10.50, deplasându-mă pe bicicletă pe raza comunei Gârleni (sat Lespezi), am fost victima unui incident rutier cauzat de un conducător auto imprudent, care mi-a tăiat calea fără să se asigure în vreun fel.

Pentru a evita o coliziune cu consecinţe potenţial nefaste, am degajat dreapta instantaneu, intrând în coliziune cu o maşină parcată regulamentar.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, ştergătorul lunetei mi-a provocat o tăietură deasupra arcadei stângi. Precizez că rulam echipat corespunzător, cu cască de protecţie şi echipament reflectorizant adecvat”, a povestit Dragoş Benea.

Incidentul europarlamentarului, raportat la 112

În aceeași postare, Benea spune că, în acord cu legea, a apelat imediat serviciul unic de urgență 112. Acesta ține să transmită mesaje de mulțumire către cadrele medicale de la UPU Bacău, care i-au acordat rapid și eficient primul ajutor.

”Am sunat la serviciul de urgență 112, conform uzanțelor. Atrag atenția, prin această postare, tuturor conducătorilor auto să şofeze precaut, cu respect pentru toți participanții la trafic, inclusiv ptr cicliştii cu care – vor, nu vor – împart arterele rutiere.

A practica ciclismul nu trebuie să fie un “sport extrem”, iar şoferii trebuie să ia exemplu din țările civilizate ale Europei vizavi de respectul acordat persoanelor care aleg să se deplaseze pe două roți.

În final, mulțumesc personalului medical de la UPU a SJU Bacău care mi-a acordat îngrijirile necesare, stabilind că sunt în afara oricărui pericol. Fiți precauți! Conduceți prudent”, mai spune demnitarul.

ADVERTISEMENT