Life

Eurovision Song Contest, veste majoră. Când se dă start înscrierilor pentru Selecția Națională din 2023

Eurovision Song Contest, anunț important pentru ediția din 2023 din Liverpool. Când încep înscrierile pentru Selecția Națională.
11.11.2022 | 22:39
Eurovision Song Contest veste majora Cand se da start inscrierilor pentru Selectia Nationala din 2023
Eurovision Song Contest, anunț important pentru ediția din 2023. Când încep înscrierile pentru Selecția Națională. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cel mai mare concurs internațional de muzică are o veste majoră. Când se dă start înscrierilor pentru Selecția Națională din 2023, dar și care este perioada în care artiștii se pot înscrie în acest show de muzică.

Eurovision Song Contest, anunț important pentru ediția din 2023. Când încep înscrierile pentru Selecția Națională

Televiziune Română a stabilit când încep înscrierile pentru Selecţia Naţională de la Eurovision Song Contest pentru ediția de anul viitor. Potrivit organizatorilor, artiștii interesați de concurs au la dispoziție aproape o lună.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în perioada luni, 14 noiembrie 2022 – 11 decembrie 2022, compozitorii, români şi/sau străini, pot depune solicitări numai cu piese originale în primă audiţie. Ei trebuie să țină cont de instrucțiunile concursului.

Conform site-ului oficial, una dintre noutățile ediției din anul 2023 este faptul că publicul va desemna prin vot câștigătorul. Fiecare piesă va fi votată pe durata difuzării acesteia în concursul de muzică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Eurovision Song Contest, etapa națională, vizează și modalitatea de înscriere. Concret, piesele pot avea sau nu interpret. În cazul înscrierii unei melodii fără intepret echipa din România va propune unul și va fi ales de comun acord cu autorul/autorii.

Ce cuprinde Selecția Națională de la Eurovision Song Contest

Selecţia Naţională de la Eurovision Song Contest cuprinde etapele de înscriere, preselecţie şi selecţie. În urma acestora se va alege cea mai bună piesă cu care România va merge la etapa finală de la Liverpool, din mai 2023.

ADVERTISEMENT

Următoarea etapă după preselecția pieselor este publicarea rezultatelor preselecţiei celor 12 compoziţii. Apoi are loc depunerea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, în zilele de 17 și 18 decembrie 2022.

Rezultatele finale ale preselecției vor fi făcute publice pe 19 decembrie 2022. După această perioadă vor fi alese cele 12 piese finaliste de membrii juriului preselecţiei. Reprezentantul României pentru competiţia internaţională va fi ales pe 11 februarie 2023.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul urmează să fie votat în cadrul unui show realizat şi difuzat în direct de Televiziunea Română. Eurovision Song Contest se va organiza anul viitor în Marea Britanie, țară care a ales să facă acest gest în semn de solidaritate pentru Ucraina, în urma războiului declanșat de Rusia.

Marele eveniment se va desfășura pe Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai 2023. Finală este stabilită pe data de 13 mai 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: