News

Evadare ca în filme spre Penitenciarul Rahova. Cum a reușit un deținut să fugă din mașina care îl transporta

Evadare ca în filme, luni seara, protagonist fiind un deținut al Penitenciarului Rahova. Bărbatul s-a făcut nevăzut în câteva secunde.
11.12.2023 | 20:36
Evadare ca in filme spre Penitenciarul Rahova Cum a reusit un detinut sa fuga din masina care il transporta
Evadare ca în filme spre Penitenciarul Rahova. Colaj Fanatik/ Foto: Penitenciarul Rahova/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Evadare ca în filme spre Penitenciarul Rahova. S-a întâmplat luni seara, 11 decembrie, iar deținutul a reușit să fugă în doar câteva secunde din mașina care îl transporta. Mai mult, individul nu a fost nevoit să depună un efort supraomenesc.

Evadare ca în filme spre Penitenciarul Rahova

Bărbatul nu avea de executat o pedeapsă foarte mare, însă a preferat să își încerce norocul și să evadeze. Culmea este că i-a și reușit, cel puțin pentru moment. Este vorba despre Gheorghe Ionuț Adrian, condamnat definitiv la un an de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanții Penitenciarului București Rahova, deținutul nu avea antecedente penale. El executa pedeapsa în regim deschis. Evadarea a avut loc atunci când se întorcea de la lucru, în timp ce mașina în care se afla staționa la semafor.

„La întoarcerea de la punctul de lucru unde presta activităţi lucrative fără supraveghere, aflându-se în maşina beneficiarului la intersecţia str. Antiaeriană cu bulevardul Ghencea (sector 5), în timpul staţionării automobilului la semafor a deshis portieră şi a fugit pe carosabil”, a anunțat Penitenciarul Bucureşti Rahova.

ADVERTISEMENT

La această oră, deținutul este căutat de polițiștii. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Căutările se desfășoară cu ajutorul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Oraşului Bragadiru, IPJ Ialomiţa, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a Municipiului Bucureşti.

Deținutul riscă să stea și mai mult timp în spatele gratiilor

În urma faptei sale, Gheorghe Ionuț Adrian riscă să stea în spatele gratiilor mai mult timp. Infracțiunea de evadare se pedepsește cu închisoare între șase luni și trei ani, conform oficialilor penitenciarului.

ADVERTISEMENT

Bărbatul are 1,90 m, ochi căprui, statură altelică, ten deschis, față ovală, iar părul este șaten închis. Potrivit informațiilor transmise de oamenii legii, deținutul era îmbrăcat cu pantaloni gri, geacă roșie și bluză de trening gri.

De asemenea, a fost publicată o fotografie a bărbatului în cauză, în speranța că va fi găsit cât mai repede. Autoritățile solicită celor care dețin informații, cu privire la Gheorghe Ionut Adrian, să le facă publice.

ADVERTISEMENT

„Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Bucureşti-Rahova, la numărul de telefon 0214200810”, au adăugat reprezentanții Penitenciarului.

ADVERTISEMENT
Tags: