News

Examenele de admitere și de licență se mută pe internet. Universitatea Babeş-Bolyai organizează înscrierile online

16.04.2020 | 19:13
Examenele de admitere si de licenta se muta pe internet Universitatea BabesBolyai organizeaza inscrierile online
ADVERTISEMENT

Universitatea Babeş-Bolyai anunță că a luat decizia de a organiza examenele de admitere și cele de finalizare a studiilor în varianta online.

Examenele de admitere și de licență se mută în online

Conducerea Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a transmis că va organiza examenele de admitere și licență în varianta online. Înscrierea candidaților se va face pe internet, urmând ca documentele originale să fie aduse la începerea anului universitar.

ADVERTISEMENT

În plus, conducerea UBB a transmis, joi, că admiterea la nivel licență va avea loc după un calendar nou, ce va fi disponibil în funcție de examenul de Bacalaureat, informează Mediafax.

„Pentru a nu afecta parcursul de viaţă al candidaţilor şi absolvenţilor UBB Cluj-Napoca, aceştia vor avea posibilitatea de a susţine online examenele de admitere, în timp ce viitorii absolvenţi vor putea susţine tot online examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master, conform deciziei adoptate, joi, de Senatul universităţii.

ADVERTISEMENT

Admiterea la nivel licenţă se va desfăşura după un calendar nou, în funcţie de perioada în care se vor finaliza activităţile anului terminal din învăţământul preuniversitar şi susţinerea examenului de Bacalaureat”, a transmis Universitatea Babeş-Bolyai.

Universitatea Babeş-Bolyai vine în ajutorul candidaților și a studenților

Așadar, înscrierea candidaților se va face doar online, iar aceștia vor fi responsabili de transmiterea corectă a documentelor, precum și de autencititatea acestora.

ADVERTISEMENT

Modalitatea de examinare urmează să fie stabilită și comunicată de către fiecare facultate sau şcoală doctorală, mai precizează unitatea de învățământ superior.

În ceea ce privește confirmarea locului, aceasta se va face prin semnarea şi transmiterea electronică a contractului de studii de către fiecare candidat, iar documentele originale vor fi prezentate la începerea anului universitar.

ADVERTISEMENT

Examenele de finalizare a studiilor de licenţă şi master urmează să fie organizate în perioada stabilită la începutul anului universitar, în timp ce probele de evaluare a cunoştinţelor şi de prezentare şi susţinere a lucrării de licenţă/disertaţie se vor desfășura online, în timp real, în faţa unei comisii de examen, cu ajutorul unei platforme care să permită dialogul şi înregistrarea de conţinut audio-video.

Daniel David, rectorul UBB, a declarat că universitatea a încercat să vină în întâmpinarea candidaţilor şi a studenţilor, în această perioadă cu totul specială, marcată de epidemia de coronavirus.

“Am stabilit nişte proceduri alternative care să îi ajute să îşi continue traseul educaţional şi profesional, fără a le afecta planurile de viaţă.

În momentul în care situaţia va reveni la normal vom analiza dacă se impune o regândire esenţială a procesului de admitere sau a celui de finalizare a studiilor, incluzând poate chiar unele experienţe pozitive cu aceste noi practici”, a spus rectorul UBB, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT