Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Rapid va sărbători 100 de ani de existență pe stadionul Giulești. Clubul „alb-vișiniu” a primit derogare din partea UEFA. Update exclusiv

Rapid București va putea să sărbătorească Centenarul pe Stadionul Giulești. Clubul „alb-vișiniu” a primit derogare din partea UEFA.
04.01.2023 | 19:33
Rapid va sarbatori 100 de ani de existenta pe stadionul Giulesti Clubul albvisiniu a primit derogare din partea UEFA Update exclusiv
Stadionul Giulești va fi la dispoziția Rapidului pe 25 iunie 2023 pentru sărbătorirea Centenarului. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT
04-01-2023
17:43

Rapid va putea sărbători Centenarul pe Stadionul Giulești. Anunțul „alb-vișiniilor”

Pe 25 iunie 2023, Rapid va sărbători 100 de ani de existență, iar „alb-vișinii” au ținut neapărat să celebreze momentul istoric pe Stadionul Giulești. Inițial, clubul giuleștean s-a confruntat cu mai multe probleme pentru că noua arenă a „alb-vișiniilor” este una dintre gazdele Campionatului European U21 din 2023.

Totuși, printr-un comunicat oficial emis pe pagina oficială de Facebook, clubul giuleștean a precizat că formația antrenată de Adrian Mutu a primit înțelegere din partea UEFA, forul european acceptând să facă o derogare.

Daniel Niculae, președintele Rapidului, a reacționat după vestea excelentă primită de suflarea giuleșteană. Fostul fotbalist al „alb-vișiniilor” le-a mulțumit oficialilor UEFA și promite că ziua de 25 iunie va fi de neuitat.

„Centenarul celui mai frumos club din România nu putea avea loc decât acasă, pe stadionul Giulești. A fost greu, foarte greu. Însă împreună am demonstrat mereu că putem reuși și imposibilul.

Mulțumim celor de de la UEFA că au conștientizat importanța unui astfel de eveniment și ne-au dat tot suportul. Este păcat că vom avea stadionul doar în ziua de 25, dar ziua aceea va fi una de neuitat”, au fost cuvintele lui Daniel Niculae.

De asemenea, Bogdan Vasiliu, președintele CS Rapid, a avut doar cuvinte de mulțumire și consideră că era vital ca rapidiștii să celebreze Centenarul „acasă”.

„Suntem onorați și încântați de faptul că în data de 25 iunie 2023 vom fi ACASĂ. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest lucru! Una dintre marile mele dorințe pentru noul an are toate șansele să se îndeplinească, aceea de a vedea în iunie un Giulești plin de rapidiști sărbătorind centenarul.

De acum toate gândurile zboară deja spre organizarea unui eveniment unic, Clubul Sportiv împreună cu Fotbal Club sunt sigur că vor realiza împreună ceva măreț”a declarat Bogdan Vasiliu, citat de site-ul oficial al Rapidului.

În urma unui contract semnat în anul 2020, conform unui protocol agreat cu Federația Română de Fotbal, stadionul Rapid Giulești urma să fie cedat/închiriat către UEFA pentru desfășurarea unor meciuri din cadrul Campionatului European U21 programat să aibă loc pe perioada lunii iunie a anului 2022.

Ținând cont de bulversarea și reprogramarea tuturor competițiilor sportive din Europa în perioada pandemiei Covid 19, forul fotbalistic suprem european a decis mutarea CE U21 din 2022, în aceeași perioadă a anului 2023, ceea ce se suprapunea cu organizarea Centenarului grupării rapidiste.

Deși la un moment dat părea o acțiune imposibilă, având în vedere importanța crucială a desfășurării acestui eveniment istoric pe arena Rapid Giulești, întreaga suflare rapidistă înglobând Clubul Sportiv Rapid, Fotbal Club Rapid și Ministerul Transporturilor, toți la un loc au făcut toate demersurile posibile pentru ca în data de 25 iunie 2023 stadionul să fie la dispoziția rapidiștilor.

În contextul importanței Centenarului, UEFA a acceptat să facă o derogare iar arena giuleșteană va fi liberă pentru organizarea evenimentului în data de 25 iunie 2023.
Pe această cale ținem să mulțumim forului european pentru înțelegere și le promitem suporterilor la data aceea un spectacol așa cum n-a mai fost vreodată!
ÎMPREUNĂ SUNTEM DE NECLINTIT!”, este anunțul oficial al Rapidului.

 

PrDan Șucu a făcut spectacol la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, iar omul de afaceri le-a transmis un mesaj dur patronilor de cluburi din România.

Dan Șucu, consideră că Rapid e nedreptățită de statul român, spre deosebire de CSA Steaua: „Alte cluburi primesc stadioane pe degeaba”

Dan Șucu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA câți bani îl costă anual închirierea stadionului „Giulești” de la Ministerul Transporturilor, în timp ce alte cluburi primesc bani de la autorități.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS.

„Una dintre dramele Rapidului pentru viitor este că stadionul e prea mic! Asta este evident. În altă ordine de idei, știți bine că nu ne aparține. Costurile anuale ale Rapidului cu stadionul sunt de aproximativ 500.000 de euro.

Alte cluburi primesc stadioane pe degeaba, ba mai primesc și bani în plus. Pentru magazin, 20 de euro pe metru pătrat, 10 euro pe metru pentru birouri…N-am cerut nimic, am plătit tot”, și-a spus Dan Șucu nemulțumirea, făcând referire la CSA Steaua sau Universitatea Craiova, dar și la alte echipe care beneficiază de aceleași avantaje.

ADVERTISEMENT

Capacitatea stadionului e o altă problemă pentru conducerea clubului, în timp ce gazonul a fost nevoit să fie schimbat la scurt timp de la inaugurare, iar „giuleștenii” s-au mutat pe Național Arena, unde chiria e și mai mare.

Bombă în Giulești! Rapid nu își poate sărbători centenarului pe propriul stadion: „Este reală această problemă”

Horia Ivanovici a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA faptul că Rapid e în pericol să nu își poată sărbători Centenarul pe data de 25 iunie.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu a confirmat informația și a explicat că deja se lucrează din greu din acest punct de vedere: „Da, știm problema asta, că este Campionatul European de tineret și lucrăm să vedem ce variante avem.

Meciul de o sută de ani nu se poate juca decât pe stadionul nostru. Asta e evident. Pe stadionul „Giulești”, a spus ferm, patronul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu încearcă să dea asigurări în plus pentru suporterii Rapidului: „Este reală această problemă. Avem discuții și încercăm să găsim cea mai bună soluție. În mod cert trebuie jucat pe stadionul nostru”. 

FIFA nu vrea să dea derogare Rapidului, deși nu se dispută niciun meci pe data de 25 iunie

România va organiza în perioada 21 iunie – 8 iulie Campionatul European Under-21, iar partidele se vor disputa pe stadionul Ghencea și Giulești, dar și la Cluj-Napoca.

Chiar dacă pe 25 iunie nu se va disputa niciun meci la acest turneu final, FIFA nu vrea să acorde derogare Rapidului pentru a sărbători acest moment istoric.

În Giulești sunt programate trei partide: 21 iunie: Ucraina – Croația (Rapid), 24 iunie: Spania – Croația (Rapid) și 27 iunie: Spania – Ucraina (Rapid).

ADVERTISEMENT
Tags: