Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Motivul pentru care Dan Șucu a intrat în fotbal și a investit la Rapid: „Asta e dorința mea: sunt zeci de mii de oameni!” Video exclusiv

Dan Șucu a fost invitatul de gală de la Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici și a dezvăluit ce l-a determinat să intre în fotbal și să investească la Rapid.
25.12.2022 | 16:18
Motivul pentru care Dan Sucu a intrat in fotbal si a investit la Rapid Asta e dorinta mea sunt zeci de mii de oameni Video exclusiv
Motivul pentru care Dan Sucu a intrat in fotbal si a investit la Rapid. „Asta e dorința mea sunt zeci de mii de oameni!” FOTO: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI a avut un invitat de marcă. Este vorba despre Dan Șucu, unul dintre patronii Rapidului. Omul de afaceri în vârstă de 59 de ani a dezvăluit ce l-a determinat cu adevărat să intre în fotbal.

De ce a intrat Dan Șucu în fotbal. Patronul Rapidului a dat cărțile pe față

Dan Șucu investește de mult în centrul de copii și juniori al Rapidului, dar, începând cu primăvara lui 2022, reputatul afacerist a devenit acționar la echipa de seniori, alături de Victor Angelescu. Șucu, care, printre altele, și-a spus marele său of din acest an, a dezvăluit motivul pentru care a hotărât să își bage banii în fotbal.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Pe lumea asta, dacă ne concentrăm pe partea goală a paharului, pe ce ne lipsește nu o să facem niciodată nimic. Mereu trebuie să ne concentrăm pe ce avem. Dacă vedem numai pericole, atunci nu mai vedem oportunități. Nu aș fi fost aici dacă nu aș fi văzut oportunități. Nu m-ați fi băgat în seamă.

Aș vrea să facem o diferență. Un lucru care nu se vorbește și nu se înțelege. Este și o parte fiscal financiară care trebuie înțeleasă. Acum 10 ani, dacă aveai un buget de salarii pe care ți-l puteai permite de 5 milioane de euro. Legal puteai să dai net către jucători 2,5. Nu ți-ar fi convenit ca om de afaceri.

ADVERTISEMENT

Nu ai fi putut, ai fi încercat să dai câteva sute de mii impozit și restul ar fi trebuit să încerci să faci tot felul de învârteli de cele mai multe ori ilegale ca să îți poți plăti oamenii acolo unde voiai. Asta era situația. Și din învârtelile astea ajungeai să intri în tot felul de probleme penale, în tot felul de situații de protecție de instituții de vagabonzi șamd și finalul era previzibil.

Apariția legii sportului, despre care mai nimeni nu vorbește, dar e un lucru excepțional pentru sportul românesc conduce la ideea că la aceiași 5 milioane de care vorbim, ai plătit 650 de mii impozit legal corect și nu mai ai niciun fel de problemă. Ți-au rămas 4 milioane 350 de mii. Ai buget net acceptabil. Sigur 6-7 sute de mii de plată impozit e un impozait important, dar mai important e că ai contracte corecte, coerente, ai o confirmare voluntară fiscală bună, ai un climat econimic corect, transparență.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ar fi fost această situație nu aș fi intrat. Nu m-aș fi aventurat. Nu e tipul meu de activitate, dar legea sportului permite. Și sunt mulți oameni de afaceri care ar putea să facă pași similari cu ai mei și care nici măcar să nu știe despre acestei facilități. Și poate sunt și alții care privesc atenți care așteaptă să vadă dacă eu am sau nu o reușită. Când ajungi la o vârstă, încerci nu să mergi pe drumurile altora, încerci să deschizi tu drumuri și alții să te urmeze”, a declarat Dan Șucu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Dan Șucu se gândește la viitorul copiilor români

De când a intrat în fotbal, Dan Șucu a investit nu mai puțin de 10 milioane de euro în bazele sportive Constructorul și Coresi, pe care le-a luat și le-a modernizat pentru dezvoltarea centrului de copii și juniori al Rapidului.

ADVERTISEMENT

„Am intrat din partea cealaltă. Dorința mea este să las în urmă mii și zeci de mii de copii care fac sport. Asta e moștenirea pe care vreau să o las în urmă. Alții poate vor să construiască o universitatea, spitale. Decât să ajungă copiii la spital, mai bine îi facă să nu mai ajungă să se îmbolnăvească și să meargă pe terenul de sport. E foarte simplu. Și asta încerc să fac.

Am început în direcția respectivă, în următorii 5 ani, eu am spus 5000, dar cred că mai mulți copii vor face sport în baze construite de mine și de familia mea și puse la dispoziția unor oameni care vor să ajute copiii să facă sport.

Nu mai e ca atunci când eram eu copil. Îmi dădeai o minge și mă duceam și mă joc. Acum să scoți copiii din fața calculatorului, a telefonului și să facă sport, să-i văd sănătoși, că nu se mai întâlnesc cu băutura, cu drogurile, cu țigările, îi creez o disciplină, o ambiție. Totul se face pe bază de modele. Stadionul mare și jucătorii de acolo sunt modele. Asta trebuie să înțeleagă și cei de acolo. Ei sunt cei care îi scot din casă, îi trimit pe teren și îi țin sănătoși și puternici”, a conchis Șucu.

ADVERTISEMENT
Tags: