News

Soțul Dianei Șoșoacă, dat în judecată pentru ultraj de polițistul pe care l-ar fi agresat. Totul s-a petrecut în timpul scandalului cu echipa de la Rai Uno

Pe 10 decembrie 2021, Diana Șoșoacă și soțul ei au fost în centrul unui scandal uriaș cu o echipă tv de la Rai Uno. În timpul conflictului, Silvestru Șoșoacă ar fi agresat un polițist, care l-a dat acum în judecată.
21.02.2022 | 17:01
Sotul Dianei Sosoaca dat in judecata pentru ultraj de politistul pe care lar fi agresat Totul sa petrecut in timpul scandalului cu echipa de la Rai Uno
La conflictul avut de senatoare cu echipa Rai Uno, Silvestru Șoșoacă ar fi agresat un polițist, care acum își caută dreptatea în tribunal
ADVERTISEMENT

Realizarea unui interviu care trebuia să prezinte activitatea senatoarei Diana Șoșoacă, filmat la București de italienii de Rai Uno, s-a transformat într-un scandal veritabil. Astfel, pe 10 decembrie 2021 a fost nevoie de intervenția poliției pentru a calma spiritele încinse la cabinetul parlamentarului.

Cea care a sunat la 112, solicitând sprijinul autorităților, a fost chiar Diana Șoșoacă, care ar fi fost deranjată de câteva întrebări puse de jurnaliștii italieni. Senatoarea a declarat ulterior că a început să aibă suspiciuni în momentul în care reporterii, deși de la un post italian, ar fi vorbit în engleză între ei și le-a cerut să se legitimeze, lucru pe care aceștia l-ar fi refuzat.

ADVERTISEMENT

“La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgență 112, s-a solicitat intervenția organelor de poliție la un imobil de pe raza sectorului 1 București.

”Inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, cauzându-i suferințe fizice”

În momentul în care organele de poliție au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenții de poliție, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție, cauzându-i suferințe fizice”, se arăta în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

În consecință, după două zile de la scandal, Silvestru, soțul Dianei Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar de către procurori, care îl acuzau că a agresat un polițist în urma conflictului cu echipa de jurnaliști străini aflați în cabinetul senatoarei.

În timpul audierii soțului ei, Diana Șoșoacă s-a aflat în fața Parchetului, alături de mai multe persoane, și a transmis live pe Facebook. Senatoarea a acuzat mai multe abuzuri și înscenări, considerându-se victimă în tot scandalul creat.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă i-a acuzat de înscenare pe reporterii de la Rai Uno

Diana Șoșoacă a afirmat și că este posibil ca echipa de la televiziunea italiană să-i fi pus în cabinetul parlamentar droguri sau chiar aparatură de înregistrare, vorbind chiar de o înscenare bine pusă la punct de cei de la Rai Uno.

“Vom putea contesta măsurile. Important este că măsurile din controlul judiciar sunt lejere. Singura obligație restrictivă este că trebuie să anunțe când pleacă din țară. Nu sunt probleme”, a declarat avocatul lui Silvestru Șoșoacă la finalul audierilor.

ADVERTISEMENT

La mai bine de două luni de la scandal, polițistul care susține că a fost agresat în conflictul din 10 decembrie 2021 l-a dat în judecată pentru ”ultraj” pe Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, așa cum informează FANATIK.

Ce au decis judecătorii la primul termen al procesului în care Silvestru Șoșoacă e inculpat

La primul termen al procesului desfășurat la începutul lunii februarie la Judecătoria Sectorului 1 București, ”partea vătămată” T.G.B., polițist în cadrul Secției 4 a Capitalei, a aflat de la magistrați aspecte procedurale obligatorii în astfel de cazuri.

”Solutia pe scurt: Termen administrativ: Potrivit art. 342 C.proc.pen. şi art. 344 alin. 2 C.proc.pen. se comunică persoanei/persoanelor vătămate obiectul procedurii camerei preliminare şi că are termen de cel mult 20 de zile de la data comunicării, timp în care poate formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Se comunică persoanei vătămate că are dreptul de a-şi angaja un apărător, că se poate constitui parte civilă în cauză”, așa au hotărât judecătorii în procesul în care soțul Dianei Șoșoacă este ”inculpat”, potrivit FANATIK.

ADVERTISEMENT