Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. FCSB în Ghencea? Vasile Dîncu, răspuns cât se poate de sincer! Singurul motiv pentru care echipei lui Becali i s-a spus până acum „nu”. Video

Vasile Dîncu a dat verdictul cu privire la cererea FCSB de a juca în Ghencea. De ce echipa lui Gigi Becali nu a primit până acum acceptul.
21.04.2023 | 14:52
Exclusiv FCSB in Ghencea Vasile Dincu raspuns cat se poate de sincer Singurul motiv pentru care echipei lui Becali i sa spus pana acum nu Video
Gigi Becali nu renunță la revenirea FCSB în Ghencea. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a fost invitatul special la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, iar fostul ministru al Apărării a făcut marele anunț în privința șanselor de promovare a CSA Steaua încă din acest sezon. Ce spune senatorul despre conflictul cu FCSB.

Vasile Dîncu, despre posibilitatea ca FCSB să poată juca în Ghencea: „Ține de procesul care există”

Vasile Dîncu a spus lucrurilor pe nume la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și a a explicat clar de FCSB nu a primit acceptul să joace în Ghencea: „În Ghencea ar putea să joace orice echipă până la urmă. Singura chestiune care ține în acest moment este procesul. Eu am discutat și cu Jandarmeria când s-a pus problema, despre posibilitatea de gestiona o situație expozivă între galerii. Cei de la jandarmerie mi-au spus că este foarte greu de gestionat și că ei nu își asumă acest lucru”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS:

Politicianul a explicat de ce este destul de complicat ca arena să fie închiriată și ce demersuri s-a făcut în acest sens: „Dar principial, orice echipă poate să închirieze stadionul Steaua printr-o procedură care în momentul ăsta este una destul de birocratică, dar se poate.

Este și o inițiativă legislativă care spune expres despre acest lucru. Ca să închiriezi stadionul Steaua, ca orice spațiu dintr-un minister sau dintr-o unitate militară, chiar și un bancomat, trebuie făcut o hotărâre de Guvern din păcate, pentru că s-a modificat codul administrativ în acest sens”.

ADVERTISEMENT

Procesul dintre FCSB și CSA Steaua este de asemenea un mare impediment în soluționarea pozitivă a acestei cereri: „Am propus să schimbăm de mai multe ori, mi-au tot promis că schimbăm codul administrativ în acest caz, pentru că e penibil să facă o hotărâre de Guvern ca să închiriezi pe metri pătrați un bancomat.

Dar Steaua, în mod principial, are dreptul ca orice altă echipă să închirieze oricui. Ține de procesul care există, de conflictul dintre cele două entități sportive și de cele două cluburi, în așa fel încât este și o chestiune care o poate hotărî cel mai bine clubul”. 

ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Gigi Becali au blocat accesul FCSB în Ghencea: „Și presiune și discuțiile în presă. A jignit ministrul Apărării”

Vasile Dîncu îi atrage atenția lui Gigi Becali că a făcut un mare prejudiciu propriei sale echipe: „Nu este exclus. Să fi făcut procedurile legale, așa cum trebuie. Și presiunile, discuțiile în presă. A jignit ministrul Apărării înainte de a face o cerere. Nu cred că era aceasta soluție, dar eu nu personalizez. Nu a făcut niciun demers legal corect până la capăt.

Aprobările pentru un asemenea lucru nu se dau pe emoții, ci pe bază de acte și documentație. Acuma într-adevăr, ei pot să resimtă o nedreptate, dar mie-mi pare rău că am văzut că s-a reluat acel proces legat de moștenirea Steaua și de brandul Steaua. Îmi pare rău că nu se stabilește odată cine ar dreptate, ca să nu mai ducem acest conflict între cele două cluburi”.

ADVERTISEMENT

Deși stadionul Ghencea este construit de guvern, fostul ministru explică faptul că CSA Steaua deține în acest moment toate drepturile cu privire la arenă: „Aceste stadioane au fost puse de mine în proiectul EURO 2020 și UEFA cerea să fie patru suprafețe bune de antrenament în București, plus zona de vestiare să fie renovată.

Asta era cererea și le-am gândit împreună cu guvernul Ponta să construim niște stadioane. Au fost construite pe bani publici, dar apoi au intrat în proprietatea cluburilor, mai ales că e vorba de un club de drept public ca Steaua și ei gestionează”.

„E greu să le ceri celor de la Steaua să accepte ca FCSB să joace acolo”

Senatorul PSD le-a găsit circumstanțe atenuante celor de la CSA Steaua: „CSA Steaua trebuie să facă un proiect la care deja lucrează, de eficientizare a infrastructurii, din care să închirieze, să facă bani, să susțină mai departe stadionul și dezvoltarea infrastructurii. Dar este greu să ceri celor de la Steaua în timp ce se află într-un conflict, într-un proces de paternitate cu FCSB, să îi forțezi să accepte să joace acolo.

Este o chestiune care ar trebui să țină și de tolerența reciprocă între cei doi actori. Dreptul principal există pentru toată lumea și din punctul acesta de vedere eu înțeleg frustrarea pe care Gigi Becali o are. Eu cred că finalizarea procesului ar trebui să facă lumină în acest conflict nesfârșit”. 

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT