Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Incredibil! Dîncu, dezvăluire care schimbă totul: “Steaua putea să promoveze fără modificarea Legii Sportului!”. De ce arată cu degetul spre CSA. Video exclusiv

Vasile Dîncu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre modul în care Steaua poate să promoveze, chiar și fără schimbarea Legii Sportului.
21.04.2023 | 13:43
Incredibil Dincu dezvaluire care schimba totul Steaua putea sa promoveze fara modificarea Legii Sportului De ce arata cu degetul spre CSA Video exclusiv
Vasile Dîncu spune că Steaua poate promova și fără schimbarea Legii Sportului. Sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a vorbit în direct la FANATIK SUPERLIGA despre modul în care Steaua poate obține promovarea în SuperLiga. A ținut să precizeze că acest lucru s-ar putea întâmpla chiar și în cazul în care nu se aplică modificarea în Legea Sportului pe care a propus-o.

Vasile Dîncu spune că Steaua poate să promoveze chiar și fără modificarea din Legea Sportului: “Se pot asocia cu Romtehnica, sau cu Asociația Suporterilor”

Astfel, datorită unui ordin de ministru dat de Vasile Dîncu încă din noiembrie 2022, Steaua se poate asocia cu un privat și să obțină promovarea astfel în SuperLiga. Steaua este în acest moment pe locul 1 în eșalonul secund, cu 47 de puncte, unul peste Poli Iași și 5 peste ocupanta locului 3, Oțelul Galați.

ADVERTISEMENT

Este o problemă care ține de club. A fost de notoritate subiectul acesta, că am schimbat regulamentul printr-un ordin de ministru prin care am dat posibilitatea clubului să se organizeze. Probabil că la club există și un anumit timing pe care l-au gândit pentru reorganizare, pentru pregătirea de SuperLiga.

Există și un fel de temere, nefondată, că dacă te asociezi cu cineva, ei se pot asocia cu Romtehnica, sau cu Asociația Suporterilor, ideea era să nu se piardă brand-ul. Prin lege, regulament nu se poate pierde brand-ul. Am văzut că, în general, nu exista un entuziasm deosebit pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu: “Cluburile departamentale reprezintă 90 la sută din performanța sportului românesc. Să fim mai puțin ipocriți”

În această discuție despre banii noștri, bani publici, noi uităm un lucru. În acest moment se cheltuie, deci nu e vorba despre un buget în plus din bani publici. Dacă vrem să nu se mai cheltuie bani publici, ceea ce este o aberație, să desființăm cluburile departamentale.

Dar ele reprezintă 90 la sută din performanța sportului românesc, așa a fost organizată România. Să fim mai puțin ipocriți și să facem ceea ce trebuie, să ne gândim pozitiv la aceste lucruri. Am ținut și țin cu echipa care este cel mai mare adversar al Stelei, Dinamo București. Nu am parti-prisuri afective.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să facem dreptate când e vorba despre un drept sportiv care este limitat. Este câștigat pe terenul de sport, nu poate fi limitat prin lege. Eu le-am dat posibilitatea să aleagă, să facă ceea ce consideră ei că este necesar ca să nu le fie limitat acest drept de a promova.

Vasile Dîncu: “Nu era potrivit să impun eu schimbarea formei de organizare la CSA Steaua. Au făcut o consultare internă”

Nu era potrivit să impun eu acest lucru (n.r. – schimbarea formei de organizare). Ei au posibilitatea să recurgă la această formulă. E o chestiune care probabil ține de unele cerințe interne. Ar fi fost posibil probabil, dar nu am vrut să fac un abuz. Au făcut o consultare internă și au venit cu o concluzie că nu sunt hotărâți să facă acest lucru”, a explicat Vasile Dîncu la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT