News

Exclusiv. Maria Dragomiroiu a donat 10.000 de lei pentru medicii din România. Cum trăiește carantina: „Copiii stau foarte aproape, dar nu îndrăznesc să merg la ei”

07.04.2020 | 13:08
Exclusiv Maria Dragomiroiu a donat 10000 de lei pentru medicii din Romania Cum traieste carantina Copiii stau foarte aproape dar nu indraznesc sa merg la ei
Maria Dragomiroiu a donat 10.000 de lei pentru medicii care se luptă cu coronavirusul. Artista ne-a vorbit despre cum trpiește perioada de carantimă. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Interpreta de muzică populară Maria Dragomiroiu ne-a povestit cum trăiește carantina în care se află întreaga Românie: cu ce își omoară timpul, ce planuri de viitor are, cum va petrece Paștele, dar și ce crede despre această pandemie.

Maria Dragomiroiu, ajutor pentru medicii din linia întâi

Marea artistă este la curent cu tot ce se întâmplă din cauza coronavirusului. Cântăreața este izolată în casa ei din București, unde locuiește împreună cu soțul ei, cel care îi este și impresar.

ADVERTISEMENT

Interpreta de muzică folclorică este foarte tristă când vede ce se întâmplă în țara noastră, este deranjată pentru că încă există oameni care nu respectă restricțiile autorităților și în continuare nu cred în coronavirus.

Cel mai tare a sensibilizat-o situația prin care trec medicii din țara noastră, pentru care a donat recent 10.000 de lei: „Nu mă dau afară banii din casă, trăim normal. Nu mi-a plăcut să mă dau mai așa și nici nu-mi trebuie. Am donat și noi, eu cu soțul meu, 100 de milioane  pentru medici… Din ce aveam strânși”.

ADVERTISEMENT

Cântăreața spune că aceasta perioadă îi prinde bine și că nu are probleme financiare, cum este cazul altor artiști, asta deoarece a fost învățată de mică să strângă ceva bănuți și pentru ziua de mâine.

Copiii și nepoții stau aproape de ea, dar nu îndrăznește să meargă la ei

„Din păcate, omul zice că își trăiește clipa. Dacă te gândești la ziua de mâine puțin, să nu cheltuiești tot ce ai câștigat… Eu la țară așa stiam: să pui găleata la streașina casei când plouă. Dacă ești atent, iei în calcul că ți se poate întâmpla orice în timpul vieții”, ne-a spus Dragomiroiu.

ADVERTISEMENT

Artista care ne-a bucurat sufletele cu melodiile ei nu se plictisește în carantină. Are, totuși, un regret, și anume că nu poate să își strângă nepoțeii în brațe, deși copiii ei stau foarte aproape de casa unde locuiește.

„Stăm acasă, nu ne vedem nepoții, copiii, și asta este. Facem cum face toată lumea”, a adăugat artista.

ADVERTISEMENT

Cât despre cum va petrece Paștele, interpreta spune că dacă măsurile dure impuse de autorități se vor menține, nu își va vedea familia, ci vor continua să se folosească de tehnologie pentru a-și ura lucruri bune, așa cum a făcut-o până acum.

„Stăm foarte aproape de copii. Pe jos dacă mergem ajungem foarte repede. De exemplu, a fost ziua nepoțelului meu, a împlinit recent 6 anișori. Nu am mers, am vorbit doar prin telefon. Cred că așa vom face și de Paște. Nu îndrăznesc să merg la ei, respect toate regulile”, a completat artista.

Maria Dragomiroiu, amintiri strânse pe casete video: „Lăcrimăm, ne emoționăm. Cum a trecut timpul ăsta…”

Maria Dragomiroiu
Maria Dragomiroiu înregistrează noi melodii în perioada de carantină. Sursa foto: captură Youtube

Cântăreața se ocupă, pe lângă grădinărit, evident, practicând meseria cu care a ajuns la inimile publicului: „Mai cânt prin casă, mai înregistrez câte o melodie. Chiar mă gândesc să fac live-uri pe Facebook să le cânt fanilor mei, o dată la 2-3 zile, sau să le povestesc din experiențele mele, din ce am învățat eu în viața asta, căci mulți mă întreabă tot felul de lucruri: cum îmi îngrijesc părul, ce mănânc. Mă gândesc să le împărtășesc din secretele mele”.

În unele seri, artista și soțul ei se uită la casete mai vechi cu personalități din lumea artistică (și nu numai) care le-au trecut pragul casei la diferite aniversări, oameni care acum privesc de undeva de sus.

„Avem casete vechi, ale noastre unde toți marii actori au trecut pe la noi prin casă… Avem filmări și de acum treizeci de ani și ne uităm împreună la ele, lăcrimăm, ne emoționăm. Ne gândim cum a trecut timpul ăsta…”, a spus oftând în încheiere muziciana.

  • Maria Dragomiroiu (64 de ani) este una dintre cele mai iubite artiste de muzică folclorică din România, cu o prezență pe scenă de mai bine de mai bine de 35 de ani;
  • Printre cele mai cunoscute melodii din repertoriul ei se numără „Lic, lic, lic”, „De la Drăgășani încoace”, „Mai veniți copii pe acasă” și „Nu lăsați pe drum părinții”.

 

ADVERTISEMENT