Life

Exclusiv. Mircea Dinescu, dezvăluiri despre emisiunea de la Prima TV și “scârboșenia” făcută de politicieni

15.02.2021 | 15:04
Exclusiv Mircea Dinescu dezvaluiri despre emisiunea de la Prima TV si scarbosenia facuta de politicieni
Mircea Dinescu va avea emisiunea "Poezie și Delicatețuri" la Prima TV. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Poetul Mircea Dinescu revine în forță, la Prima TV, cu “Poezie și Delicatețuri”, un rebranding pentru emisiunea “Politică și Delicatețuri”, pe care, timp de 7 ani, a realizat-o la TVR 1. FANATIK a aflat de ce a plecat Mircea Dinescu de la postul public de televiziune și ce așteptări are de la noul proiect.

Pregătirile pentru difuzarea emisiunii lui Mircea Dinescu la Prima TV sunt pe în toi. Filmările vor începe pe 1 martie, se vor desfășura pe malul Dunării, în comuna doljeană Cetate, acolo unde poetul a petrecut mare din anul pandemic 2020, iar dacă vă întrebați când o să apară pe micul ecran emisiunea “Poezie și Delicatețuri” mai aveți de așteptat. Mircea Dinescu mărturisește că încă nu s-a decis când o să fie difuzată emisiunea, iar schimbarea postului vine și cu o altă direcție. Mircea Dinescu dezvăluie, exclusiv pentru FANATIK, că în emisiunea sa vor fi invitați artiști care au avut de suferit din cauza pandemiei, producători locali, iar politica va fi înlocuită cu poezia.

ADVERTISEMENT

“Încep filmările din prima zi a lunii martie. Nu știu când o să fie (n.r. – difuzată emisiune) acum cuget la zile. Aș vrea să mai intercalez în emisiunea mea și imagini din târgurile din zonă, mici interviuri cu țăranii amărâți, producătorii noștri, dar totul sub semnul ironiei, puțin. Ar mai fi ideea să recit în fiecare seară o poezie. Așa cum li se spun copiilor povești la culcare, poate și românii au nevoie să uite de coronavirus și să asculte o poezie de dragoste sau metafizică”, a declarat Mircea Dinescu, exclusiv, pentru FANATIK.

L-au convins banii pe Mircea Dinescu să plece de la TVR la Prima TV?

Poetul Mircea Dinescu ne-a mărturisit și de ce a ales să plece de la TVR, după 7 ani, și a comentat zvonurile conform cărora emisiunea “Trăsniții” a fost scoasă de pe post, iar bugetul alocat emisiunii “Poezie și Delicatețuri”. Mircea Dinescu spune că planul de dezvoltare prezentat de noul patronat de la Prima TV l-a convis să plece de la TVR.

ADVERTISEMENT

“Nu cred că a fost scos nimeni din pricina mea. Se regândește televiziunea și va deveni, în ciuda umorului cu care vreau eu să vin, o televiziune mai importantă. Și nu doar cu venirea mea. Am vorbit cu patronul și are de gând să îi ridice mult nivelul”, ne-a dezvăluit Mircea Dinescu.

Mircea Dinescu, despre SARS-CoV-2: “Faptul că i-au făcut propagandă mi se pare o mare scârboșenie”

Mircea Dinescu (70 ani) a petrecut mare parte din anul pandemic 2020 pe malul Dunării, unde este convins că nu are cum să fie atins de COVID-19, însă recunoaște că, cel mai probabil, o să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

“Am stat mai mult retras pe malul Dunării și coronavirusul nu vine în zona unde există briza unei ape, nici la briza mării. Degeaba au făcut ăștia scandal cu să nu vă duceți la mare. Au luat coronavirus mai mult din benzinării. Coronavirusul e o chestie de peșteră, stă în camere micuțe, umezite, care seamănă cu peșterile. Nu stă să îl bată vântul sărat sau briza curată a Dunării. La mine, acolo, la cetate sunt păduri de-a lungul Dunării pe zeci de kilometri, e cel mai curat aer din România. Un plop produce de 7 ori mai mult oxigent decât un brad“, a spus Mircea Dinescu, pentru FANATIK.

Poetul consideră că promovarea excesivă a virusului SARS-CoV-2, pe toate canalele media, este “o scârboșenie” și se declară nemulțumit de cum au gestionat politicienii criza sanitară din România.

ADVERTISEMENT

“Nu știu, nu m-am grăbit, o să mă vaccinez probabil, dar eu sunt sceptic cu ce au făcut oamenii care se ocupă de România. Într-un an de zile nu au știut cum să întâmpine acest virus. În fond, de când e lumea și pământul sunt viruși și vor mai fi, ori faptul că ei, de dimineața și până seara, i-au făcut propagandă mi se pare o mare scârboșenie. Trebuie vorbit mai rar. Dacă ai o bubă nu vorbești cu prietenii tăi, de dimineața și până seara, de bubă sau de cuiul din talpă. Trebuie lăsați medicii să se ocupe, nu politicienii, în fine… Sunt tot felul de nulități care au ieșit în față. Unde e Ministrul Sănătății (n.r. referire la Nelu Tătaru) care apărea zi de zi și ne spunea câți morți mai sunt, câți mai sunt vii. Un an de zi a trăncănit zi de zi. A fost un tătar și a dispărut.”, a adăugat Mircea Dinescu.

 

ADVERTISEMENT
Tags: