Life

Experimentul prin care oamenii își pot reduce vârsta biologică cu aproape 3 ani. E nevoie de o dietă care imită postul

Dieta care te poate ajuta să ”ștergi” trei ani din vârsta biologică. Cât de drastic este regimul alimentar și de ce specialiștii nu îl recomandă tuturor.
25.02.2024 | 16:49
Experimentul prin care oamenii isi pot reduce varsta biologica cu aproape 3 ani E nevoie de o dieta care imita postul
În ce constă dieta care reduce vârsta biologică cu 3 ani. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Un stil de viață sănătos și un regim alimentar echilibrat au ajuns să fie dezideratele a mii de români. Din păcate, este destul de greu să urmăm o dietă, atunci când în jurul nostru există fel de fel de tentații. Însă, ceea ce trebuie să știi este faptul că îți poți reduce vârsta biologică cu trei ani.

Dieta care te ajută să ștergi câțiva ani din vârsta biologică

Dietele echilibrate și impactul unui regim alimentar asupra organismului au fost mereu teme de cercetare pentru oamenii de știință. Recent, un grup de cercetători a ajuns la concluzia că o dietă drastică poate avea mult mai multe efecte decât cele vizibile pe cântar.

ADVERTISEMENT

Dieta care imită postul este cea care a atras atenția mai multor persoane. În special, după ce s-a spus că ar reduce vârsta biologică. Această dietă presupune doar consumul de apă pe parcursul a 24 sau 72 de ore.

Cercetătorul Valter Longo a subliniat faptul că este conștient că un asemenea post nu ar putea funcționa pentru toată lumea. Însă, efectele sale asupra sănătății s-ar putea resimți la un număr destul de mare de persoane care îl încearcă.

ADVERTISEMENT

Dincolo de faptul că se topesc câteva kilograme în plus, această dietă similară unui post ajută și la reducerea aparițiilor unor anumite tipuri de cancer. De asemenea, este benefică pentru a ține la distanță bolile cardiovasculare, dar și diabetul de tip II.

Modul în care această dietă funcționează este foarte simplu și se bazează pe un principiu deja cunoscut. Atunci când o persoană reduce numărul de calorii prin limitarea mâncării, organismul intră în autofagie. Adică, în acel proces în care se curăță de toate celule îmbătrânite.

ADVERTISEMENT

Beneficiile dietei care presupune doar consum de apă timp de cinci zile

Potrivit Clevland Clinic, acest proces este esențial pentru a încetini îmbătrânirea. Pentru a ajunge la astfel de concluzii, o echipă de cercetători au format un eșantion de 100 de persoane care au urmat această dietă cu sfințenie.

Participanții la studiu au avut vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani. Aceștia au urmat această dietă timp de 5 zile pe lună, trei luni la rând. În restul de 25 de zile, dieta lor era una normală, însă, fără a face anumite excese.

ADVERTISEMENT

După perioada testului, rezultatele analizelor au arătat că aceștia sunt foarte puțin predispuși la a dezvolta diabet. Ba mai mult, nivelul de grăsime abdominală a fost și el unul scăzut, ceea ce înseamnă că o astfel de dietă ține organismul departe de boli cardiovasculare sau boli de ficat.

În urma acestui test, oamenii de știință au ajuns la concluzia că dieta poate ”șterge” până la trei ani din vârsta biologică. Aceasta se referă la cât de bine funcționează celulele corpului și nu are nicio legătură cu vârsta cronologică, din buletin.

”Acesta este primul studiu care arată că o intervenție bazată pe alimente care îi poate întineri pe oameni din punct de vedere biologic”, a declarat Valter Longo, potrivit digi24.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: