Life

Obiceiul alimentar care dăunează inimii. Medicii recomandă să eviți această dietă

Ce obicei alimentar îți afectează inima foarte mult. Tipul de dietă pe care neapărat trebuie să o eviți. Care este sfatul medicilor?
29.01.2024 | 16:38
Obiceiul alimentar care dauneaza inimii Medicii recomanda sa eviti aceasta dieta
Ce dietă recomandă medicii. Sursa foto: Dr. Max
ADVERTISEMENT

Deși pare greu de crezut, dietele pot fi și dăunătoare, nu doar sănătoase pentru organismul nostru. Dacă nu știm să le urmăm corespunzător, riscăm să ne alegem cu probleme de inimă și nu numai. Iată ce explică medicii.

Ce obicei alimentar îți provoacă dureri ale inimii

Fără o alimentație echilibrată, în mod cert nu vom putea pierde în greutate sau menține la anumite kilograme. În lipsa acesteia, doctorii ne avertizează că inima este unul dintre organele interne care va avea cel mai mult de suferit, pe lângă ficat sau stomac. Se poate acumula placă în artere, adică o leziune în pereții vaselor de sânge.

ADVERTISEMENT

În termeni medicali, acumularea de placă se mai numește și ateroscleroză sau boală coronariană. Este influențată și de colesterolul mărit sau de restul celulelor inflamatorii și te supune pericolului de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

”Acumularea de plăci, sau ateroscleroza, este procesul care duce la blocarea arterelor coronare care alimentează mușchiul cardiac. Acest lucru se mai numește și boală coronariană. Este cauzată de acumularea de colesterol și de celule inflamatorii în interiorul vaselor de sânge” , spune dr. Ali Haider, MD, cardiolog interveționist la NewYork-Presbyterian Quuens.

ADVERTISEMENT

Dieta ketogenică, nocivă pentru inimă

Dr. Haider subliniază faptul că oamenii, dacă țin la sănătatea inimii, ar trebui să excludă dieta ketogenică, bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. În schimbul acesteia am putea opta pentru dieta mediteraniană, care are foarte puține grăsimi.

”În ultima vreme, există o mulțime de oameni care promovează o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați. În ciuda a ceea ce oamenii ar putea crede, o dietă bogată în grăsimi saturate este una dintre cele mai proaste diete atunci când vine vorba de acumularea de plăci”, mai detaliază medicul.

ADVERTISEMENT

Dincolo de cele menționate, dr. Haider ne îndeamnă să ne verificăm în mod regulat glicemia, nivelul de colesterol sau tensiunea arterială. Totodată, este bine să evităm fumatul, să ne alimentăm cu produse pe bază de nutrienți și să facem în mod regulat sport.

De asemenea, nu uitați să consumați în fiecare zi cel puțin 1 litru de apă, ideal plată, să evitați dulciurile, pâinea sau produsele de tip fast-ffod. Nu în ultimul rând, somnul contribuie într-o cantitate ridicată la o sănătate nu doar a inimii, ci a întregului corp.

ADVERTISEMENT

Medicii neurologi subliniază relevanța a opt sau șapte de ore de somn pe noapte. În timpul acestei etape a organismului ne refacem în totalitate, iar dacă ne vom odihni începând cu ora 22:00 se refac neuronii până la ora 12:00. De altfel, evitați și să mai mâncați noaptea, astfel încât creierul să vă ofere energie și să nu se concentreze pe digestia stomacului.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit...
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit Bucureştiul "unul dintre cele mai cool orașe din Europa"
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Aproape de o tragedie la metrou. Accident nemaivăzut la Metrorex
Aproape de o tragedie la metrou. Accident nemaivăzut la Metrorex
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”