News

Expertul OMS trimis în România a făcut primele declarații: ”Trebuie să se implice toată lumea”

Heather Papowitz, expertul trimis de OMS în România pentru a evalua situația drastică a pandemiei de la nivel național, a făcut, marți, primele declarații.
19.10.2021 | 15:02
Expertul OMS trimis in Romania a facut primele declaratii Trebuie sa se implice toata lumea
ADVERTISEMENT

”Trebuie să se implice toată lumea”, au fost declarațiile de până acum ale lui Heather Papowitz, director în cadrul OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflict, venită în România.

Așadar, reprezentanții OMS cer implicarea tuturor în stoparea evoluției coronavirusului în țară. Heather Papowitz s-a referit atât la guvernanți cât și la instituțiile publice și restul cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Heather Papowitz: ”O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile”

”Sunt încântată să fiu aici și să ofer ajutor autorităților din România. Trebuie să se implice toată lumea, de la guvernanți, la instituțiile publice și până la cetățeni”, au fost spusele lui Heather Papowitz către jurnaliști.

Heather Papowitz a mai punctat faptul că o prioritate urgentă în momentul de față în România o reprezintă creșterea ratei de imunizare. De altfel, în prim-plan sunt și reducerile internărilor de Covid în unitățile medicale și inclusiv reducerea deceselor. Pe lângă toate acestea, OMS va furniza țării noastre peste 34.000 de teste rapide și aproape 200 de concentratoare de oxigen.

ADVERTISEMENT

”Sunt încântată să lucrez cu autoritățile din România și cu părțile cheie pentru a aborda problema nivelului scăzut de vaccinare împotriva COVID-19 în țară.

O prioritate urgentă este creșterea vaccinării în rândul grupurilor vulnerabile, reducerea riscului de spitalizare și deces și ameliorarea presiunii asupra sistemului de sănătate.

ADVERTISEMENT

Dr. Heather Papowitz se va întâlni cu omologii naționali și va face evaluări pe teren pentru înțelegerea crizei COVID-19.

Dr. Papowitz va colabora cu autoritățile naționale de sănătate pentru a identifica prioritățile cheie și acțiunile imediate care trebuie întreprinse”, a mai transmis Heather Papowitz, printr-un comunicat de presă, citat de Antena 3.

ADVERTISEMENT

De asemenea, directorul din cadrul OMS a mai îndemnat prin comunicat la respectarea regulilor sanitare: spălarea mâinilor, păstrarea distanțării, aerisirea spațiilor închise și purtarea măștii de protecție. Toate acestea, în paralel cu vaccinarea împotriva coronavirusului.

Cât va sta expertul OMS în România

Heather Papowitz ar putea sta timp de două luni în România. Reamintim că scopul vizitei experților OMS în țara noastră este acela de a rezolva criza sanitară și creșterea procentului de imunizare, mai ales a acestuia din urmă. Suntem penultima țară din UE cu cea mai mică rată de vaccinare și prima la nivel mondial, în privința deceselor zilnice din cauza SARS-COV2.

Heather Papowitz se va mai întâlni marți cu delegații Departamentului pentru Situații de Urgență, iar miercuri va avea întâlniri cu medici, prefecți, primari, în cadrul cărora se vor căuta metode de stimulare a imunizării și nu numai.

ADVERTISEMENT