News

Explozia de la Crevedia, reeditată pe o autostradă din Germania. Accident cu cinci camioane, unul era încărcat cu butelii

În Germania s-a produs un grav accident pe Autostrada A2, care face legătura între Berlin şi landul Renania de Nord-Westfalia.
30.08.2023 | 17:42
Explozia de la Crevedia reeditata pe o autostrada din Germania Accident cu cinci camioane unul era incarcat cu butelii
Urmările accidentului de la Magdeburg
ADVERTISEMENT

Cel puțin două persoane au murit după coliziunea a cinci camioane pe o autostradă din Germania, din apropierea orașului Magdeburg. Șoferul unui camion care transporta mărfuri periculoase a lovit alte trei camioane, iar apoi un al cincilea camion încărcat cu recipiente de înaltă presiune umplute cu protoxid de azot s-a izbit în plin de vehiculele deja avariate.

Doi şoferi au murit în explozie

După accident, a urmat o reacție în lanț cu urmări dramatice: camioanele au luat foc în urma coliziunii, iar flăcările s-au extins la tirul care transporta mărfuri periculoase. De asemenea, buteliile de gaz care erau încărcate într-unul din camioane au început să explodeze rând pe rând, creând panică şi haos.

ADVERTISEMENT

“Mai multe vehicule care se aflau în apropierea locului accidentului au fost avariate de bucăţile aruncate de suflul exploziei. Accidentul a generat dezvoltarea rapidă a focului și răspândirea flăcărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Cotidianul german Bild scrie că o lungă perioadă de timp poliția nu s-a putut apropia de locul accidentului, deoarece era prea periculos. Abia la câteva ore după accident, serviciile de salvare și descarcerare au putut să demareze activitățile specifice.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în aer au fost eliberate toxine (nu se cunoaște încă compoziția exactă), ceea ce a făcut necesară stabilirea unui perimetru de siguranţă pe o rază de 650 de metri în jurul locului accidentului.

„Cel puțin doi șoferi de camion au murit în accident. Un alt șofer de camion implicat în incident a fost rănit”, a transmis poliția. Există însă temeri că autorităţile vor găsi mai multe cadavre la locul accidentului.

ADVERTISEMENT

Potrivit poliției, sensul de mers al autostrăzii A2, unde s-a produs accidentul, va rămâne probabil închis până miercuri seara pe direcţia Berlin, în timp ce pe direcția Hanovra circulaţia va fi redeschisă abia în cursul zilei de sâmbătă.

Tot în Germania, dar pe Autostrada A24, un şofer român le-a dat mari bătăi de cap poliţiştilor. Românul circula șerpuind pe şosea şi a fost văzut ieșind inițial spre Berlin, apoi a întors spre Hamburg.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă polițiștii l-au găsit în parcarea Wittenburger-Land Nord. Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, șoferul, un cetăţean român în vârstă de 51 de ani, mirosea puternic a alcool, iar testarea cu aparatul alcooltest a scos la iveală un rezultat şocant: bărbatul avea o alcoolemie de 3,65 la mie.

ADVERTISEMENT