News

Foto. Accident teribil în Brașov: un buștean căzut dintr-un camion a străpuns parbrizul unei mașini

Un accident grav a avut loc, luni seară, în județul Brașov, acolo unde un buștean căzut dintr-un camion a străpuns parbrizul unei mașini aflată în mers.
15.08.2023 | 11:36
Un buștean căzut dintr-un TIR a străpuns parbrizul unei mașini, în Brașov. Ce s-a întâmplat cu pasagerii. Sursa foto: brașov.net / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șoferul unei mașini cu numere de Austria și pasagerii care îl însoțeau au trecut printr-o experiență de groază, luni, în Brașov, după ce un buștean căzut dintr-un camion a străpuns parbrizul vehiculului.

Un buștean căzut dintr-un TIR a străpuns parbrizul unei mașini, în Brașov. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Accidentul din urmă cu o zi s-a produs pe raza localității Teliu, județul Brașov. El pare desprins din scenariul filmului horror ”Final Destination”, o producție cinematografică extrem de cunoscută.

ADVERTISEMENT

Un buștean de mari dimensiuni, căzut dintr-un autotren încărcat cu lemne care circula pe DN 10, a străpuns pur și simplu parbrizul mașinii care circula în spatele camionului.

Din datele presei locale aflăm că TIR-ul, înmatriculat în Covasna, avea o încărcătură de peste 40 de tone de lemne pe semiremorcă și pe remorca atașată. Se pare că buștenii nu erau asigurați cu chingi speciale.

ADVERTISEMENT

La un moment, un lemn masiv a zburat din încărcătură. Acesta s-a înfipt direct în parbrizul unui autoturism Audi, înmatriculat în Austria. Pe imaginile apărute în social media se vede cum bușteanul a pătruns prin parbriz și s-a oprit după tetierele scaunelor din față, notează BrașovNet.

Ca prin minune, toți cei 4 tineri care se aflau în vehicul, români, veniți acasă în vacanță, au scăpat nevătămați. Dată fiind situația și șocul trăit, șoferul mașinii mici a făcut atac de panică. El a fost transportat la spitalul din Sfântu Gheorghe pentru îngrijiri suplimentare.

ADVERTISEMENT

”Iniţial persoanele implicate au declarat că nu au suferit vătămări corporale, fapt pentru care evenimentul a fost soluţionat ca accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Ulterior, însă conducătorul autoturismului a solicitat să fie transportat la o unitate spitalicească pentru a fi evaluat medical”, informează IPJ Braşov.

Amendă uriașă pentru șoferul camionului cu lemne

După cercetările efectuate în acest caz, polițiști au constatat că au fost săvârșite mai multe abateri contravenționale. Șoferul TIR-ului a primit amenzi în valoare totală de 13.870 de lei.

ADVERTISEMENT

Chemat la fața locului, un pădurar a constatat, în urma măsurătorilor preliminare, că TIR-ul era încărcat cu o cantitate mai mare decât cea înscrisă în documentele de însoțire a mărfii.

ADVERTISEMENT