News

Explozie devastatoare la o fabrică din Taiwan. Peste 100 de victime, mulți oameni sunt blocați sub dărâmături

Explozie devastatoare la o fabrică din Taiwan care s-a soldat cu cel puțin 5 persoane decedate și peste 100 de răniți, mulți în stare gravă.
23.09.2023 | 11:24
Explozie devastatoare la o fabrica din Taiwan Peste 100 de victime multi oameni sunt blocati sub daramaturi
Explozie devastatoare la o fabrică din Taiwan. Peste 100 de victime. Foto: Samaa TV
ADVERTISEMENT

Explozia a fost înregistrată într-o fabrică din sudul țării, deținută de producătorul de mingi de golf Launch Technologies Co, aflată în comitatul Pingtung. Conform Agenției de Știri din Taiwan (CNA) pompierii caută și acum persoane rămase sub dărâmături, în condițiile în care o secțiune din fabrică s-a prăbușit.

Explozie devastatoare la o fabrică din Taiwan

Din totalul de cinci persoane care au murit până acum se numără trei pompieri și doi muncitori, printre care o femeie. Autoritățile vorbesc despre cel puțin 5 persoane dispărute sub dărâmături, însă numărul acestora ar putea fi mai mare. Zeci de persoane au ajuns la spital în stare gravă, astfel că bilanțul morților ar putea crește.

ADVERTISEMENT

Momentan nu se cunoaște cauza exploziei și a incendiului care a urmat, în timp ce președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen și premierul Chen Chien-jen au transmis condoleanțe familiilor celor decedați. În urmă cu mai multe luni, o explozie similară se producea la o fabrică din China, deținută de Jiangxi Qiantai New Materials, conform Știrile PRO TV.

Acolo, mai multe rezervoare de rășină siliconică au luat foc și au explodat, iar în urma deflagrației. Din fericire aici nimeni nu a fost rănit pentru că autoritățile au reușit să evacueze în timp util pe toată lumea. Dacă nu s-ar fi reușit evacuarea salvatorii cred că s-ar fi vorbit și atunci despre sute de victime.

ADVERTISEMENT

”După ce s-a dat alarma, Brigada de Pompieri din Guixi, departamentele de urgență și alte departamente speciale au ajuns la fața locului. În prezent, pompierii fac tot posibilul pentru a stinge incendiul, pe care îl țin sub control control”, transmiteau autoritățile în acel moment.

Nici România nu a fost ferită de astfel de evenimente, cel mai bun exemplu explozia de la fabrica de amidon din Medgidia din 2022, acolo unde pompierii s-au luptat zeci de minute cu flăcările. ”Forțe alocate: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD

ADVERTISEMENT

La locul intervenției, colegii intervin în acest moment. Explozia a avut loc la o gură de aerisire. Substanța care arde nu este periculoasă. Misiunea este în dinamică”, transmiteau atunci reprezentanții ISU Constanța. Fabrica de amidon din Medgidia este considerată una dintre cele mai mari din estul Europei.

Inaugurată în 2022 de o companie din Turcia, fabrica este foarte importantă pentru comunitatea locală. ”În luna decembrie a anului trecut, Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia a semnat autorizația de funcționare pentru cea mai mare fabrică de amidon din sud-estul Europei

ADVERTISEMENT

Proiectul s-a realizat pe malul Canalului Dunăre – Marea Neagră, de societatea Omnia Nisasta Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi”, se arăta într-un comunicat de presă în momentul inaugurării.

ADVERTISEMENT
Tags: