News

Explozie într-un magazin din Târgu Mureș. Pompierii au fost chemați pentru incendiul ce a urmat

O explozie urmată de incendiu a avut loc, duminică după-amiază într-un magazine de electronice și electrocasnice din Târgu Mureș.
24.03.2024 | 15:57
Explozie intrun magazin din Targu Mures Pompierii au fost chemati pentru incendiul ce a urmat
Explozie urmată de incendiu într-un magazin din Târgu Mureș/ Foto: Facebook - ISU Mureș
ADVERTISEMENT

Pompierii din Târgu Mureș au interveit, duminică după amiază, într-un magazin de electronice și electrocasnice unde a avut loc o explozie, urmată de un incendiu care a umplut de fum spațiul în care funcționa magazinul, informează Agerpres.

În urmă cu câteva momente, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş au fost solicitaţi să intervină pe strada Republicii din municipiul Târgu Mureş, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunţa faptul că, la nivelul unui magazin de electrice şi electronice, s-a produs o explozie, aceasta fiind urmată de un incendiu”, a transmis inițial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite, însă intervenția pompierilor a fost îngreunată de fumul dens care a cuprins spațiul de aproximativ 80 de metri pătrați în care se afla magazinul de electronice.

La locul indicat s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară, un echipaj CBRN şi o ambulanţă SMURD. În urma deflagraţiei magazinul a fost inundat cu fum, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp (…)

ADVERTISEMENT

În acest moment incendiul este lichidat. Se ventilează încăperile şi se procedează pentru evacuarea bunurilor aflate în interior. Din fericire nu s-au înregistrat victime sau persoane care să solicite îngrijiri medicale”, a precizat ISU Mureş.

Tot în cursul zilei de duminică, Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş a intervenit pentru stingerea unui incendiu de deşeuri menajere care erau pe punctul de a se propaga la o locuinţă, pe strada Băneasa.

ADVERTISEMENT

Acelaşi detaşament de pompieri a fost chemar să intervină şi la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism, pe strada Voinicenilor din municipiul Târgu Mureş, soldat cu un rănit grav, mai precizează ISU Mureș.

Consecințe mult mai grave a avut un incendiu izbucnit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă la o hală de depozitare din Recaş, județul Timiș. În interiorul halei, pompierii au găsit cadavrul unui bărbat de 54 de ani.

ADVERTISEMENT

Incendiul s-a manifestat cu ardere generalizată pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, cuprinzând hala în întregime. Din nefericire, din interiorul halei a fost extrasă o persoană decedată”, a transmis ISU Timiş.

ADVERTISEMENT