News

Explozie la o pizzerie din Pașcani. Un bărbat a fost rănit, zeci de persoane evacuate dintr-un bloc

Explozie produsă, luni dimineață, într-o pizzerie din Pașcani. Proprietarul a suferit arsuri. În interior se află două butelii de GPL.
28.08.2023 | 08:58
Explozie la o pizzerie din Pascani Un barbat a fost ranit zeci de persoane evacuate dintrun bloc
Explozie la o pizzerie din Pașcani. Sursa foto: Știrile Pro TV
ADVERTISEMENT

Explozie la o pizzerie din Pașcani, Iași, urmată de un incendiu. Evenimentul a avut loc luni dimineață, iar în interiorul clădirii se afla proprietarul restaurantului. Bărbatul a fost rănit, suferind arsuri.

Explozie la o pizzerie din Pașcani. Proprietarul a suferit arsuri

Încă un eveniment nefericit, în urma unei explozii produse într-un restaurant din municipiul Pașcani, județul Iași. În această dimineață, pompierii au intervenit la pizzeria Karin, acolo unde a avut loc deflagrația. La fața locului a fost găsit patronul.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a suferit arsuri la o mână și la nivelul feței. El este conștient, fiind preluat de echipajele medicale. Victima a primit îngrjiri la fața locului, iar apoi a fost transportată la spital pentru investigații.

Din fericire, în momentul producerii exploziei, angajații încă nu sosiseră la serviciu, fiind astfel evitată o tragedie care putea avea urmări asemănătoare celei din Crevedia. De asemenea, pompierii au găsit în interiorul clădirii două butelii de GPL. Fiecare are capacitatea de 60-70 de litri.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au fost evacuați din locuințele lor, dintr-un bloc aflat la circa șase metri distanță de pizzeria respectivă, potrivit Stirile Pro TV. Totodată, pompierii anunță că incendiul a fost stins, iar acum se lucrează pentru răcirea buteliilor.

Echipele de salvatori intervin cu patru autospeciale de stingere, una pentru transportul victimelor multiple, două echipaje de prim ajutor calificat și două echipaje care aparțin Serviciului Județean de Ambulanță Iași, potrivit ISU.

ADVERTISEMENT

Explozii la o stație GPL din Crevedia. Doi oameni au murit

Amintim că doi oameni au murit, iar 58 au fost răniți după mai multe explozii produse, sâmbătă seara, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Dintre aceștia, 39 sunt pompieri, aflați la fața locului pentru a acționa.

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, 12 persoane sunt transferate în străinătate, iar alte 41 de victime, care au suferit arsuri, se află în spitalele din România. 3000 de locuitori au fost evacuați de autorități.

ADVERTISEMENT

Parchetul General desfășoară o anchetă, după ce s-a aflat că firma respectivă nu deținea autorizație de funcționare din anul 2020. De altfel, traficul rutier este închis pe DN 1 A, în Crevedia, pentru desfășurarea cercetărilor.

Circulația este deviată pe următoarele rute ocolitoare: ssensul către Ploieşti – DC 77A – DJ 701B – DN 7 Tărtăşeşti, iar pe celălalt sens – DJ 101B Periş – Tâncăbeşti – DN 1, potrivit Centrului Infotrafic.

 

ADVERTISEMENT
Tags: