News

Explozie puternică într-un apartament din București. Zeci de oameni au fost evacuați

La fața locului se află salvatorii, care desfășoară căutări în urma deflagrației. O femeie a suferit arsuri, fiind transportată la spital.
30.07.2023 | 15:44
Explozie puternica intrun apartament din Bucuresti Zeci de oameni au fost evacuati
Explozie puternică într-un apartament din București. Colaj Fanatik/ sursa foto: ISU București-Ilfov
ADVERTISEMENT

Explozie puternică într-un apartament din București, aflat într-un bloc de pe Șoseaua Berceni. Incidentul grav a avut loc duminică, iar în urma acestuia au fost evacuați zeci de oameni.

Explozie puternică într-un apartament din București

De asemenea, o persoană a fost rănită. Este vorba despre o femeie de 62 de ani care a suferit arsuri la nivelul feței. Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, starea acesteia este gravă, fiind intubată și transportată la Spitalul Bagdasar Arseni.

ADVERTISEMENT

Explozia s-a produs la un apartament cu două camere, situat la etajul 3 al unui bloc cu zece etaje. La fața locului se află salvatorii, fiind desfășurate căutări în urma deflagrației. De asemenea, ISU transmite că este prezent un miros puternic de gaze în casa scării.

„Au fost constituite echipe de căutare-salvare a persoanelor. Până în acest moment am evacuat 40 de locatari. O victimă prezintă arsuri la nivelul feței, i se acordă prim ajutor de către echipajul SMURD.”, au transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă au fost trimiși pompierii cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări, două autospeciale de descarcerare, alte două echipaje SMURD, dar și un echipaj al Serviciului de Ambulanță și o autospecială de cercetare CBRN.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov, din primele verificări au constatat că în urma exploziei au fost afectate și ușile a altor două apartamente.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic în Sectorul 3, 17 proprietăți afectate

Amintim că la mijlocul acestei săptămâni, în Sectorul 3 al Capitalei s-a produs un incendiu devastator. În urma acestuia, au fost afectate 17 proprietăți, iar șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Șase persoane au necesitat îngrijiri medicale ( 2 persoane expuse la fum, 1 persoana cu plagă tăiată la nivelul unui membru superior, 2 persoane cu atacuri de panică și o persoană cu arsuri superficiale la nivelul membrelor inferioare transportata la spital).”, a transmis, miercuri, ISU București Ilfov.

ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au rămas pe drumuri, ei fiind cazați de autorități în hotelurile din zonă. Primăria spune că va căuta locuințe de închiriat pentru victimele incendiului de miercuri și va fi dată o hotărâre prin care chiria acestora să fie plătită pentru un an.

ADVERTISEMENT
Tags: