News

Explozie la sediul poliţiei poloneze. Comandantul şef a fost rănit de un cadou primit în Ucraina

Şeful poliţiei poloneze, rănit de explozia unui cadou primit într-o vizită la Kiev. Polonia îi cere explicaţii oficiale Ucrainei
15.12.2022 | 17:34
Explozie la sediul politiei poloneze Comandantul sef a fost ranit de un cadou primit in Ucraina
Şeful poliţiei poloneze, rănit în urma exploziei unui cadou
ADVERTISEMENT

Un cadou oferit șefului Poliției din Polonia, Jarosław Szymczyk, în timpul unei vizite recente în Ucraina a explodat la sediul poliției din Varșovia. Comandantul și un angajat civil au fost răniți, a anunțat Ministerul de Interne de la Varşovia.

Tavanul încăperii, deteriorat de explozie

Explozia a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 7.50, a anunțat ministerul, care nu a precizat ce obiect a primit cadou comandantul poliției poloneze în timpul vizite de lucru pe care a întreprins-o în Ucraina. Polsat News transmite că în urma exploziei, care a avut loc în camera serviciului de securitate, inclusiv tavanul încăperii a fost deteriorat.

ADVERTISEMENT

Comandantul s-a întâlnit duminică și luni cu liderii poliției și ai serviciilor de urgență ucrainene, a anunțat ministerul. “Polonia i-a cerut părții ucrainene o explicație”, a transmis Ministerul polonez al Afacerilor Interne într-un comunicat.

În comunicatul de presă publicat joi, se precizează că şeful poliției se află în spital pentru observație, în timp ce angajatul civil rănit nu a fost internat, rănile sale fiind doar superficiale. Presa poloneză a aflat că spitalul unde a fost internat Szymczyk a fost închis timp de câteva ore.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al comandantului șef al Poliției, inspectorul Mariusz Ciarka a declarat pentru agenţia PAP că în camera serviciului de securitate sunt vizibile deteriorări ale tavanului. “Aceasta este o cameră clasificată, în care se află dispozitive legate de asigurarea protecției instalațiilor KGP, astfel că nu putem oferi nicio informație”, a mai transmis Ciarka.

Polonia este un aliat al Ucrainei și i-a oferit diferite forme de sprijin după invazia Rusiei, în 24 februarie. Polonia a trimis Ucrainei ajutor militar și umanitar și a acceptat un număr mare de refugiați, astfel că nedumerirea autorităţilor de la Varşovia este cu atât mai mare.

ADVERTISEMENT

Totuşi, joi, Polonia a refuzat să susţină un pachet de măsuri al Uniunii Europene care ar urma să deblocheze un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, după cum transmite Politico, citând patru diplomaţi europeni anonimi.