News

Video. Explozie puternică în centrul Parisului. 16 răniți, dintre care 7 în stare gravă. Update

O explozie puternică, urmată de un incendiu, s-a produs miercuri în centrul Parisului. Mai multe persoane au fost grav rănite.
21.06.2023 | 19:39
Video Explozie puternica in centrul Parisului 16 raniti dintre care 7 in stare grava Update
Explozie puternică urmată de un incendiu, în Paris. Mai multe persoane în stare gravă. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
21-06-2023
16:46

Crește bilanțul răniților după explozia din Paris: 16, dintre care 7 în stare gravă

Reprezentanții Poliției din Paris au venit cu o nouă informare în legătură cu numărul persoanelor afectate de explozia de miercuri seara. Cele mai noi date spun că numărul total al răniților se ridică la 16.

Din acest total, 7 persoane ar fi în stare foarte gravă. În continuare, cauza oficială nu este cunoscută. ”Imposibil de stabilit originea dezastrului”, a declarat parchetul din Paris pentru Liberation. ”Nimic nu ne permite în acest moment moment să determinăm originea deflagrației”, mai adaugă oamenii legii.

O explozie puternică s-a produs miercuri, în jurul orei locale 17.00 (ora 18.00 în România) în centrul Parisului. A fost afectată grav o clădire din zonă, iar mai multe persoane au fost grav rănite.

Explozie puternică urmată de un incendiu, în centrul Parisului. Mai multe persoane în stare gravă

Din informațiile furnizate de presa franceză, explozia a avut loc pe strada Saint-Jacques, în arondismentul 5 din Paris. Patru persoane sunt în stare critică după această deflagrație.

ADVERTISEMENT

Explozia, care a fost urmată de un incendiu, a lăsat imagini terifiante în capitala franceză. Clădirile din zonă au fost serios avariate, molozul s-a împrăștiat pe o stradă, iar un val de fum negru a învăluit orașul.

Poliția pariziană, citată de Liberation, a informat că ”cel puțin patru persoane au fost grav rănite de arsuri și de prăbușirea clădirii”. Se pare că cel puțin doi oameni ar fi într-o stare care necesită ”urgență absolută”.

ADVERTISEMENT

Presa franceză mai notează că imobilul care a explodat găzduiește Academia Americană din Paris, o școală de modă și una de arhitectură. Un important dispozitiv al echipelor de intervenție a ajuns la fața locului, iar străzile din zonă au fost închise.

Care ar fi fost cauza exploziei. Se lansează ipoteza unei scurgeri de gaz

Primarul arondismentului 5 unde a avut loc explozia a spus că o posibilă cauză a incendiului ar fi o scurgere de gaz. Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a poliției din Paris, Loubna Atta, a declarat că este prea devreme pentru a determina sursa incendiului și nu a putut confirma informațiile că acesta a fost cauzat gaze.

ADVERTISEMENT

Martorii și locuitorii din zonă vorbesc despre acest incident. Pascale, un rezident din zonă, spune că ”pasajul acoperit dintre clădirea Schola Cantorum și Biserica din Val de Grâce s-a prăbușit. Nu a mai rămas nimic.”

O altă femeie care locuiește în zonă mărturisește: ”A fost o explozie uriașă, am părăsit colegiul Lavoisier. Pe partea Val-de-Grâce era fum toxic. Sunt pompieri peste tot. Din fericire, nimeni din stradă nu a fost lovit în stradă. Dar sunt multe cioburi de sticlă. Nu știm dacă au fost oameni în clădire.”

ADVERTISEMENT

O reacție a venit și din partea Guvernului francez. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a declarat că a fost un incendiu pe Rue Saint-Jacques din arondismentul 5 din Paris, aproape de Jardin Du Luxembourg și Universitatea Sorbona. El a îndemnat oamenii să evite zona.

ADVERTISEMENT
Tags: