News

Explozie uriașă într-un magazin din Mizil. Vânzătoarea voia să aprindă o candelă

Sâmbătă, într-un magazin din orașul Mizil, a avut loc o explozie în urma căreia o femeie a suferit arsuri de gradele I și II.
10.06.2023 | 10:38
Explozie uriasa intrun magazin din Mizil Vanzatoarea voia sa aprinda o candela
Pompierii au intervenit la fața locului. Foto: Facebook/ISU Prahova.
ADVERTISEMENT

Sâmbătă dimineață, un incident tragic a avut loc într-un magazin din Mizil, când o explozie puternică a provocat rănirea gravă a unei femei în vârstă de aproximativ 37 de ani. Pompierii militari au intervenit la fața locului.

Explozie într-un market din Mizil

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, femeia a suferit arsuri de gradele I și II pe o suprafață extinsă de aproximativ 45% din corp. Victima prezintă arsuri și pe căile aeriene, necesitând intubare de către echipajul TIM înainte de a fi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

ADVERTISEMENT

Conform investigațiilor preliminare efectuate de ISU Prahova, explozia a survenit ca rezultat al acumulării de gaze în incinta magazinului. Se pare că femeia, în momentul deschiderii magazinului, a aprins o candelă, declanșând astfel explozia. Din fericire, incidentul nu a fost urmat de un incendiu, însă puterea exploziei a cauzat rănirea gravă a femeii.

Autoritățile locale și echipele de intervenție continuă să investigheze cauzele exacte ale exploziei și să evalueze amploarea pagubelor materiale. În același timp, comunitatea locală este profund afectată de acest incident tragic și transmite gânduri de susținere și însănătoșire grabnică femeii rănite și familiei sale afectate de această tragedie.

ADVERTISEMENT

Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, “incendiat” de niște copii

Un incendiu de mici proporții a izbucnit la Stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, cel mai probabil ca urmare a jocului unor copii cu focul. Pompierii au intervenit prompt pentru a stinge flăcările.

Conform informațiilor furnizate de ISU Neamț, incendiul a afectat o mică parte a pistei de atletism a stadionului, după ce mai mulți copii s-au jucat cu focul. Echipajele de pompieri au reușit să stingă rapid flăcările, însă acestea au cauzat deteriorarea unei porțiuni a suprafeței de tartan.

ADVERTISEMENT

”La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o saltea amplasată pe pista de atletism a Stadionului. Pompierii au acționat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia a ars o saltea de gimnastică şi s-au deteriorat aproximativ 14 mp de tartan”, au precizat reprezentanții ISU Piatra Neamț.

La fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț al pompierilor, care a intervenit prompt pentru localizarea și lichidarea incendiului. Potrivit comunicatului emis de ISU Piatra Neamț, incendiul a afectat în principal o saltea de gimnastică și aproximativ 14 metri pătrați din suprafața de tartan.

ADVERTISEMENT

Pompierii susțin că flăcările au fost declanșate cel mai probabil de joaca unor copii cu focul, iar investigațiile ulterioare vor stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele precise ale incidentului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: