News

Incendiu la stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț. Niște copii ar fi pornit focul. Pompierii au intervenit

Un incendiu minor a pornit la stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț, cel mai probabil cauzat de joaca unor copii cu focul. Pompierii au intervenit rapid.
09.06.2023 | 21:14
Incendiu la stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt Niste copii ar fi pornit focul Pompierii au intervenit
Incendiu la stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț. Foto: ISU
ADVERTISEMENT

Incendiul a cuprins o parte foarte mică din pista de atletism a Stadionului Ceahlăul din Piatra Neamț, după ce mai mulți copii s-au jucat cu focul. Pompierii au stins flăcările, care au deteriorat o parte din pista din tartan. Conform ISU Neamț, pompierii au fost chemați și au intervenit rapid cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț.

Incendiu la stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț

”La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o saltea amplasată pe pista de atletism a Stadionului. Pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia a ars o saltea de gimnastică şi s-au deteriorat aproximativ 14 mp de tartan”, a transmis ISU Piatra Neamț. Pompierii spun că flăcările au fost iscate, cel mai probabil, de joaca unor copii cu focul.

ADVERTISEMENT

Un incendiu mult mai mare a cuprins un depozit de deșeuri din sudul Bucureștiului, cu 12 autospeciale de pompieri care au fost trimise în misiune. O misiune defel ușoară, care a ținut mai multe oare. Pompierii au fost chemați în urmă cu 24 de ore la centrul de colectare a deșeurilor de pe lângă Centura Capitalei, unde pericolul de extindere era mare.

”12 autospeciale de pompieri din care șase de stingere și șase cisterne pentru alimentare au fost implicate în misiune. S-a intervenit pe toate cele patru laturi a stivei de deșeuri astfel încât să blocăm extinderea, din fericire a fost localizat”, a explicat Ana Covasniuc, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Pompierii au avut mari probleme pentru că zona este fără hidranți, iar focul a cuprins tone multe de deșeuri combustibile cum ar fi anvelope, materiale textile și plastice. Conform PRO TV, incendiul a cuprins peste 300 de metri pătrați din suprafața depozitului, în timp ce un echipaj specializat al ISU București monitoriza permanent nivelul de poluare și de radiații din zonă.

Se pare că unul dintre angajații depozitului a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică, însă nu au existat alte victime. Între timp, o mănăstire importantă din românia lua foc în urmă cu mai multe zile, iar la fața locului erau deplasate 14 autospeciale de pompieri.

ADVERTISEMENT

E vorba despre Mănăstirea Turni din localitatea Târgșoru Vechi, județul Prahova. Se pare că sesizarea a fost făcută cândva la ora 3:00, când pompierii au trimis la fața locului 14 autospeciale. ”Inițial, incendiul s-a manifestat la o clădire care se află lângă biserica mănăstirii, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Ulterior, flăcările s-au extins la acoperișul și primul etaj al casei parohiale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova a suplimentat forțele. Incendiul a fost localizat, iar în zonă intervin 45 de pompieri. La această oră, subofițerii acționează pentru stingerea focului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. Într-o intervenție atipică, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova a transmis că bursc crede în miracole după acest incendiu, pentru că niște moaște au fost ferite de flăcări.

ADVERTISEMENT

”Ne-am făcut, cu toții, o cruce mare, și am adăugat și această întâmplare la lista de minuni pe care le-am tot trăit pe pielea noastră, când au mai ars lăcașuri sfinte. V-am spus eu că nu arde! și începu să despăturească pânza, să ne arate și să vedem minunea cu ochii noștri. În Sfântul Antimis e o părticică din sfintele moaște ale Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Fără el nu se poate face biserica, pentru că fără el nu se poate săvârși Sfânta Liturghie!”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
GEST ȘOCANT făcut de BIDEN la SUMMITUL NATO!
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
De ce s-au despărțit Jador și Oana Ciocan. Tânăra a rupt tăcerea
Apple, avertisment pentru clienții din 98 de țări. Sunt vizați utlizatorii de iPhone
Apple, avertisment pentru clienții din 98 de țări. Sunt vizați utlizatorii de iPhone
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului....
După Ileana Stana Ionescu, acum vine o altă veste tristă din lumea filmului. Un actor iubit de o țară întreagă s-a stins la doar 46 de ani!
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici