News

Explozie urmată de incendiu la un apartament din București. Intervenție dificilă a pompierilor

O explozie urmată de un incendiu a avut loc, marți, la un apartament din București. Mai multe persoane au fost evacuate.
10.10.2023 | 16:45
Explozie urmata de incendiu la un apartament din Bucuresti Interventie dificila a pompierilor
Incendiu puternic la un apartament din București. Mai multe persoane evacuate, pompierii intervin. Sursa foto: ISU / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic s-a produs, marți după-amiază, în București. Mai multe echipaje de pompieri intervin la fața locului. Din fericire, nu sunt persoane rănite, locatarii fiind evacuați la timp.

Incendiu puternic la un apartament din București. Mai multe persoane evacuate, pompierii intervin

Deflagrația din Capitală a avut loc la un apartament pe Calea Griviței. În urma acestui uriaș incendiu, 6 autospeciale de stingere, o autospecială de decarcerare, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, detașamentul special de salvatori și 2 ambulanțe SMURD au fost mobilizate.

ADVERTISEMENT

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs ca urmare a unei explozii într-un apartament pe Calea Griviței. Incendiul se manifestă cu degajari mari de fum la nivelul balconului, etajul 6.

Au fost constituite echipe de căutare-salvare. Intervin 6 autospeciale de stingere, o autospecială de decarcerare, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, detașamentul special de salvatori și 2 ambulanțe SMURD. Misiunea este în dinamică, revenim cu date”, informează ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 25 mp. Din imobil au fost evacuate 10 persoane.
Partea bună este că, până în acest moment, nu sunt victime.

Incendiu cu un mort produs marți și în Sibiu

Ziua de marți, 10 octombrie, a debutat cu un incendiu devastator în județul Sibiu. Două case din localitatea Boița au fost cuprinse de flăcări. Cauza probabilă ar fi coșul de fum deteriorat.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii ISU Sibiu care au intervenit la fața locului au transmis că pompierii au găsit un bărbat de aproximativ 70 de ani decedat. ”Pompierii sibieni intervin de urgenţă în localitatea Boiţa pe strada Boişoara, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifestă la două case de locuit.

La faţa locului sunt mobilizate trei autospeciale de stingere, o autocisternă, o autospecială de primă intervenţie, un echipaj SMURD şi SVSU Boiţa. Incendiul se manifestă violent la două case şi o anexă gospodărească, pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 mp”, a anunţat ISU Sibiu.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție au mai precizat că suprafața totală afectată de flăcări a fost de aproape 400 metri pătrați. În plus, au ars toate bunurile din interiorul imobilelor.

ADVERTISEMENT