News

Video. Locul exploziei de la Crevedia, filmat din dronă. O casă a fost rasă de pe faţa pământului, zona arată ca după apocalipsă

Imaginile sunt cutremurătoare, amintind, mai degrabă, de o scenă din război. Locul a fost, pur și simplu, ras de pe fața pământului.
28.08.2023 | 15:43
Video Locul exploziei de la Crevedia filmat din drona O casa a fost rasa de pe fata pamantului zona arata ca dupa apocalipsa
Locul exploziei de la Crevedia, filmat din dronă. Foto: Captură Video
ADVERTISEMENT

Locul exploziei de la Crevedia a fost filmat din dronă, la câteva ore de la producerea dezastrului. Apar noi imagini cutremurătoare, care dezvăluie cât de puternice au fost exploziile de sâmbătă.

Video. Locul exploziei de la Crevedia, filmat din dronă

Tragedia de la Crevedia, din județul Dâmbovița a lăsat în urma sa dezastru. Imaginile surprinse cu drona sunt înfiorătoare, locul fiind devastat și amintind, mai degrabă, de o scenă din războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Putem observa cum casa aflată vizavi a fost practic rasă de pe fața pământului, iar zona arată ca după apocalipsă. Este vorba chiar de locuința în curtea căreia s-a produs primul deces, al bărbatului care a făcut infarct după ce și-a văzut soția cu arsuri pe 95 % din suprafața corpului. La câteva ore, femeia a murit și ea la spital.

O mare parte din stradă a fost rasă de pe fața pământului. Mai mulți oameni au rămas pe drumuri, după ce opt case au fost complet distruse. Alte 11 au fost afectate. Exploziile devastatoare au lăsat în urmă scrum, moloz, fiarele mașinilor și alte resturi de la explozie.

ADVERTISEMENT

Doar câteva locuințe au fost mai „norocoase” și au pereții cât de cât întregi. De altfel, toate autoturismele care erau parcate în fața stației GPL, la momentul cu pricina, au fost complet distruse de deflagrații.

Pericolul unei noi explozii nu a dispărut

Familiile ale căror case au fost făcute scrum le vor fi puse la dispoziție locuințe în zonă, potrivit președintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. De asemenea, toți oamenii evacuați au fost cazați.

ADVERTISEMENT

Circulația rutieră în zona respectivă este în continuare oprită de autorități. Anchetatorii desfășoară cercetări. Totodată, pericolul unei noi explozii nu a dispărut. La această oră, pompierii acționează pentru a răci cu apă ultima cisternă cu GPL, rămasă în zona „iadului”.

Amintim că exploziile de la Crevedia, din județul Dâmbovița, produse sâmbătă, 26 august, au avut efecte devastatoare. Doi oameni, soț și soție au murit. Vorbim de un bărbat care a făcut infarct și femeia cu arsuri pe 95% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Alte 56 de persoane au fost rănite, dintre care 39 de pompieri. 12 pacienți au fost transferați în spitale din străinătate: în Italia, Belgia, Germania și Austria. Din cercetările preliminare, anchetatorii au ajuns la concluzia că exploziile ar fi fost provocate de o țigară aprinsă de unul dintre angajații firmei.

Parchetul General desfășoară o anchetă, fiind deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Urmează să se stabilească în ce circumstanțe s-a produs evenimentul dramatic, având în vedere că firma respectivă, care aparține fiului primarului din Caracal, nu mai avea autorizație de funcționare din 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: