News

Exploziile de la Crevedia, văzute de piloții mai multor avioane: „Un incendiu la sol, nu a fost vorba de artificii, ci de o explozie uriașă”

Dezastru în urma tragediei de la Crevedia. Premierul Marcel Ciolacu a dispus verificări la toate benzinăriile și stațiile GPL din țară.
29.08.2023 | 10:31
Exploziile de la Crevedia vazute de pilotii mai multor avioane Un incendiu la sol nu a fost vorba de artificii ci de o explozie uriasa
Exploziile de la Crevedia, văzute de piloții mai multor avioane. Colaj Fanatik/ Foto HotNews/ captură Video
ADVERTISEMENT

Exploziile de la Crevedia, de sâmbătă seara, au fost văzute de piloții mai multor avioane care se aflau la mii de metri altitudine. Aceștia s-au alertat și au vorbit cu controlorii de zbor cu privire la eveniment.

Exploziile de la Crevedia au fost văzute de piloții avioanelor

Discuțiile dintre aceștia au fost publicate de Adevărul. Piloții și-au dat seama că este vorba despre o explozie devastatoare, precum și de un incendiu puternic, așa cum arată conversațiile de la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT

„Pilot: Am văzut o explozie uriașă din locul în care suntem acum. Explozia s-a produs undeva în stânga noastră, la aproximativ 16 kilometri distanță. Acum vedem un incendiu la sol, nu a fost vorba de artificii, ci de o explozie uriașă.

Controlor de zbor: Am înțeles, mulțumim mult pentru informații.

Pilot: Confirmăm și noi, undeva în fața noastră.

Pilot: La fel și noi, cursa 1755.

Controlor de zbor: Ați văzut și voi explozia?

Pilot: Da, confirmăm. Incendiul este acum chiar sub noi, sub poziția noastră actuală.”, se arată în discuția dintre piloți și controlorii de zbor, publicată, marți, de sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Verificări la toate stațiile GPL din țară

Exploziile de la Crevedia, din județul Dâmbovița, au lăsat dezastru în urma lor. Doi oameni, soț și soție, au murit. Bărbatul a decedat în urma șocului pe care l-a avut atunci când și-a văzut soția arsă aproape complet. Femeia a murit la spital, câteva ore mai târziu.

Alți 56 de oameni au fost răniți. Cele mai multe victime sunt pompieri, vorbim de un număr de 39 de salvatori. De asemenea, doi polițiști și doi jandarmi, care asigurau zona, au suferit și ei arsuri.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că este posibil ca exploziile să fi fost provocate de o țigară aprinsă de un angajat al firmei. Ancheta a fost preluată de Parchetul General, fiind desfășurate cercetări pentru ucidere din culpă.

De altfel, firma din Dâmbovița nu mai avea autorizație din anul 2020. Atunci, ISU a constatat mai multe nereguli, cum ar fi utilizarea pompelor neomologate sau nerespectarea distanței corespunzătoare față de locuințele oamenilor.

ADVERTISEMENT

În acest context, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi făcute verificări la toate benzinăriile și stațiile GPL din România. Potrivit unui comunicat al guvernului, controlul vizează „îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL”.

ADVERTISEMENT
Tags: