News

Marcel Ciolacu a ordonat controale la toate stațiile GPL din țară. Zece instituții implicate în verificări

La două zile după exploziile de la Crevedia, soldate cu doi morți și zeci de răniți, Marcel Ciolacu a ordonat controale la toate stațiile GPL din țară.
28.08.2023 | 18:03
Marcel Ciolacu a ordonat controale la toate statiile GPL din tara Zece institutii implicate in verificari
Controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din România. Decizia premierului Marcel Ciolacu după tragedia de la Crevedia. Sursa foto: Guvernul României / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

E oficial: luni, 28 august, premierul Marcel Ciolacu a dispus controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din țară. Decizia, luată după tragedia de sâmbătă de la Crevedia.

Controale la toate benzinăriile și stațiile GPL din România. Decizia premierului Marcel Ciolacu după tragedia de la Crevedia

Duminică, 27 august, după ce a vizitat locul exploziilor de la Crevedia, premierul Marcel Ciolacu anunța că de luni vor porni controalele la toate staţiile GPL din România.

ADVERTISEMENT

Decizia șefului Guvernului s-a concretizat în cursul acestei zile. Un comunicat emis de Executiv arată că premierul a dispus un control la nivel naţional cu privire la îndeplinirea condiţiilor de autorizare, funcţionare şi exploatare a tuturor instalaţiilor de depozitare şi comercializare a carburanţilor, inclusiv GPL.

Decizia primului ministru Ciolacu vine ca urmare a tragediei de la Crevedia. Măsura are ca scop identificarea urgentă a situaţiilor care implică riscuri legate de siguranţa publică.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 10 instituții vor lua parte la controale. ISCIR şi CNCIR pentru autorizarea şi controlul instalaţiilor sub presiune, ISU pentru siguranţa în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operaţiuni cu carburanţi, ITM pentru respectarea obligaţiilor privind contractele de muncă, Agenţia Naţională de Mediu pentru respectarea obligaţiilor de mediu.

Poliția va verifica respectarea legislaţiei privind ordinea şi siguranţa publică, ARR şi ISCTR vor inspecta autorizarea şi controlul cisternelor de transport. În fine, ANAF-ul şi angajații din Vamă vor verifica să vadă dacă sunt respectate obligațiile de natură fiscală.

ADVERTISEMENT

Un rol important va avea și MAI. Astfel, vicepremierul Cătălin Predoiu, cel care este și ministrul afacerilor interne, va semna un ordin prin care autorizează prefecții din fiecare judeţ să constituie şi să coordoneze echipe mixte de control formate din reprezentanţii acestor instituţii, precizează sursa citată.

În urma acestor inspecții, Ministerul Afacerilor Interne va avea sarcina de a comunica periodic rezultatele acestui control. Tot MAI va pune la dispoziția organelor de cercetare penală orice dovezi legate de posibile ilegalități.

ADVERTISEMENT

Stația GPL de la Crevedia, nereguli majore. Instituțiile statului le cunoșteau

Încă din 2020, un raport al ISU semnala nereguli majore la firma din Crevedia. Instituția constata atunci că firma din Dâmbovița folosea pompe neomologate și nu era respectată distanța legală față de case și liniile de electricitate.

Aceste situații au fost semnalate către șapte instituții, conform Antena 3. Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Inspectoratul Județean în Construcții Dâmbovița, Instituția Prefectului Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Crevedia, Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO