News

Cum îi păcălea o benzinărie din România pe șoferii care veneau să alimenteze. ANPC a amendat firma

O benzinărie din România care îi păcălea pe șoferii care veneau să alimenteze a primit o amendă uriașă de la ANPC. Cum erau furați cetățenii la pompă.
12.01.2024 | 07:41
Cum ii pacalea o benzinarie din Romania pe soferii care veneau sa alimenteze ANPC a amendat firma
O benzinărie din România îi fura pe șoferii care veneau să alimenteze. Ce amendă a primit comerciantul. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care prețul la pompă este oricum unul uriaș, o benzinărie din România îi păcălea pe cetățenii care veneau să alimenteze. Din fericire, furtul nu a durat mult și a fost sesizat la ANPC.

O benzinărie din România îi fura pe șoferii care veneau să alimenteze. Ce amendă a primit comerciantul

În urmă cu doar câteva luni, în noiembrie 2023, o staţie de carburanţi din Ciolpani (Ilfov) era închisă temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Comerciantul era amendat cu 55.000 de lei. S-a întâmplat după ce echipele de control au descoperit nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant.

ADVERTISEMENT

O situație asemănătoare a fost raportată, recent, și în județul Prahova. Un cetățean a surprins imagini care arată clar cum consumatorii erau furați pe față de acest comerciant.

Mai exact, în momentul în care șoferul a ridicat pistolul de motorină, înainte să alimenteze, el a fost înregistrat un consum nejustificat în valoare de 2,28 de lei. Această situație gravă s-a petrecut la benzinăria RBC de pe DN 1A, din Boldești Scăeni, notează ObservatorulPh.

ADVERTISEMENT

Publicația citată a făcut rapid o sesizare la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova. Angajații ANPC au efectuat un control la benzinăria în cauză.

Cele filmate de cetățean s-au adeverit. Într-adevăr, oamenii erau taxați nejustificat. Astfel, în urma controlului, comisarii au constatat că sesizarea cititorului era întemeiată și au stabilit mai multe măsuri.

ADVERTISEMENT

Pompele cu afișaj eronat (pompe de motorină) au fost oprite temporar din uz până la remedierea deficiențelor, iar operatorul economic a fost sancționat contraventional conform prevederilor legale”, anunță ANPC. Pentru această ”eroare” care scotea bani din buzunarul oamenilor, comerciantul a primită o amendă de 20.000 de lei. Benzinăria a remediat problema a doua zi după control.

Benzinărie Lukoil, închisă și amendată în noiembrie 2023

În noiembrie 2023, ANPC a constatat practici comerciale și nereguli care ţin de calibrarea pompelor de alimentare cu carburant la o benzinărie Lukoil din județul Ilfov.

ADVERTISEMENT

Mai exact, la momentul controlului, operatorul economic comercializa produsul benzină ECTO 100. La ridicarea pistolului din pompa de alimentare fără acţionarea acestuia, pe display-ul pompei se evidenţia: Litri 0,04 respectiv 0,05, Lei 0,30 respectiv 0.37.

La determinarea cantităţii de produs cu vasul etalon de 20 litri, la cele două pompe s-a constatat o diferenţă în minus de 0,05 respectiv 0,07 litri. De asemenea, au fost identificate la comercializare produse care nu erau depozitate în condiţiile stabilite de producător”, au precizat, atunci, comisarii ANPC.

ADVERTISEMENT