Life

Fabrica din România pe care o cumpără un adevărat colos. Va fi prima unitate din Europa

Atelierul de textile românesc, care a fost achiziționat de un brand celebru. Urmează să fie prima întreprindere din Europa.
30.11.2023 | 17:17
Fabrica din Romania pe care o cumpara un adevarat colos Va fi prima unitate din Europa
Atelierul de textile românesc, care a fost achiziționat de un brand celebru. Urmează să fie prima întreprindere din Europa. Sursa foto: priaevents.ro
ADVERTISEMENT

Fabrica din România pe care o cumpără un adevărat colos. Va fi prima unitate din Europa. Compania este una de succes și care produce obiecte vestimentare de calitate superioară de ani buni datorită forței de muncă și mașinăriilor performante.

Atelierul de textile românesc, care a fost achiziționat de un brand celebru. Urmează să fie prima întreprindere din Europa

Atelierul de textile românesc, care a fost achiziționat de un brand celebru. Urmează să fie prima întreprindere din Europa. Concret, este vorba de Paola Confecții din Titu, județul Dâmbovița, care o vreme lungă a funcționat în București.

ADVERTISEMENT

Fabrica lucrează din anul 2017 cu compania Canada Goose pentru care a produs unele dintre cele mai vândute produse. Unul dintre acestea este HyBridge Knit Jacket, ce poate fi achiziționat cu peste 600 de euro, în funcție de model.

În urmă cu puțină vreme firma de îmbrăcăminte, care are o tradiție încă din 1957, a decis să cumpere fabrica românească de tricotaje care devine în acest fel prima unitate proprie de producție a companiei în Europa.

ADVERTISEMENT

Momentan nu se știe cu ce sumă a fost achiziționată fabrica de Canada Goose, însă un lucru este cert acțiunile sale au crescut cu 2,8% înainte de deschiderea rundei de tranzacționare din data de 28 noiembrie 2023, când a fost făcut anunțul cumpărării fabricii Paola Confecții.

Potrivit site-ului investor.canadagoose.com, Paola Confecții va continua să fie condusă de Giannino Lessi, în calitate de Director General, în timp ce Paola Zaffalon, va ocupa ca și până acum postul de Director Tehnic.

ADVERTISEMENT
Giannino Lessi și Paola Zaffalon, la fabrica din România
Giannino Lessi și Paola Zaffalon, la fabrica din România. Sursa foto: Facebook.com

Paola Confecții, o fabrică care colaborează cu branduri mari

Paola Confecții este o fabrică românească care colaborează de ani buni cu branduri mari și vinde produse în marile magazine din New York, Milano sau Londra. A fost înfiinţată în 2001 de către un finanţator italian, care avea peste 40 de ani experienţă în domeniul tricotajelor.

Firma din Titu realizează prototipuri pentru multe branduri de renume, care decid ulterior să iniţieze comenzi în producţie pentru piesele vestimentare. Acestea urmează să fie vândute sub propria etichetă, printre branduri aflându-se Prada, Zegna, Valentino sau Moncler.

ADVERTISEMENT

„Marile branduri plătesc pentru ceea ce facem noi. Avem un portofoliu de clienţi foarte bun şi bine structurat, dar nu suntem o fabrică ieftină. Suntem o fabrică ce se adresează unei alte clase din industria fashion.

Ne ducem pe o nişă atât de înaltă, pentru că ne-au permis atât tehnologia, cât şi calitatea serviciilor oferite. Iar clienţii apreciază întotdeauna acest aspect”, a declarat managerul Paola Confecții, Dragoş Tudoroiu, pentru adevarul.ro.

În producția fabricii din Titu, județul Dâmbovița, lucrează peste 450 de angajați care folosesc materiale de calitate, cum ar fi lână, caşmir și bumbac. Toate acestea sunt provenite din unități industriale renumite din Europa.

De cele mai multe ori clientul este cel care furnizează și materia primă pe care o trimite în micul orășel. De asemenea, mai există și cazuri în care cu acordul angajatorului fabrica românească poate achiziţiona materialele pentru producţie.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Trăistariu își scrie testamentul. Cui îi lasă toată averea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi