Sport

Face senzație în SuperLiga, dar nu e dorit la FCSB de Mihai Stoica: „Nu e la nivelul lui Compagno!”

Mihai Stoica a vorbit despre Arnold Garita, jucătorul revelație din SuperLiga, însă care nu este pe placul managerului FCSB-ului.
07.10.2022 | 23:20
Face senzatie in SuperLiga dar nu e dorit la FCSB de Mihai Stoica Nu e la nivelul lui Compagno
Face senzație în SuperLiga, dar nu e dorit la FCSB de Mihai Stoica. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

MM Stoica este de părere că Arnold Garita se poate descurca mai bine într-o echipă care joacă mult pe contraatac, ceea ce la FCSB nu se pune problema.

Face senzație în SuperLiga, dar nu e dorit la FCSB de Mihai Stoica

Mihai Stoica a vorbit despre Arnold Garita, atacantul lui FC Argeș, care are evoluții bune de când a ajuns în România, însă pe care managerul general al vicecampioanei României nu îl vede o opțiune pentru atacul „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

„Garita e un jucător bun, dar nu cred că e un jucător care să marcheze de la meci la meci. Nu cred că e niciun Malele, mă refer la Malele din perioada sa la Pitești. E un jucător bun, dar nu e la nivelul lui Compagno.

Sunt unii jucători care se descurcă mai bine la echipe care joacă pe contraatac, că tot mă criticase lumea că îl adusesem pe Tatu la Steaua și nu pe Sougou.

ADVERTISEMENT

Ori noi suntem o echipă care avem mai mult mingea, sunt puține meciurile când noi să fim nevoiți să jucăm pe contraatac”, a spus MM Stoica, la TV OrangeSport.

  • 27 de ani are Arnold Garita

Arnold Garita, noua revelație din SuperLiga

Arnold Garita a ajuns în vară la FC Argeș din postura de jucător liber de contract, iar atacantul camerunez a reușit să-și facă simțită prezența în atacul piteștenilor.

ADVERTISEMENT

În 11 meciuri jucate pentru FC Argeș, Garita a reușit să înscrie patru goluri și a oferit o pasă decisivă, făcând o partidă excelentă și împotriva Universității Craiova, scor 1-0, având numeroase faze importante, dar reușind să își pună în evidență și colegii.

Faza golului a fost creată de Garita, care a preluat bine mingea, a continuat de unul singur, a trecut lejer de apărarea oltenilor și a centrat perfect pentru Ișfan, care a șutat, însă șutul său a fost respins, mingea ajungând ulterior la Andreias Calcan, care a trimis simplu în poartă.

ADVERTISEMENT

Tot el a provocat eliminarea lui Paul Papp, fundașul oltenilor fiind dominat tot meciul de atacantul piteștenilor. În afară de acel moment, Garita a mai avut o ocazie, la scorul de 1-0, când l-a driblat pe același Papp, însă nu a reușit să îl învingă și pe David Lazar.

De-a lungul timpului, Arnold Garita a jucat la cluburi precum: Chateauroux, Bristol City, Plymouth, Charleroi, Dunkerque, Boulogne, Villefranche și Bourg-en-Bresse.

Arnold Garita nu a jucat niciun meci pentru naționala Camerunului la nicio grupă de vârstă.

  • 450.000 de euro este cota de piață a lui Arnold Garita, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT