News

Facebook deschide calea viitorului virtual. Ce se întâmplă acum în metaversul imaginat de Mark Zuckerberg

Facebook face primul pas concret în direcția dezvoltării metaversului de care Mark Zuckerberg a vorbit recent. Este vorba despre o aplicație pentru distracție și nu numai.
12.12.2021 | 15:23
Facebook deschide calea viitorului virtual Ce se intampla acum in metaversul imaginat de Mark Zuckerberg
ADVERTISEMENT

Facebook, sau mai bine zis Meta, compania-mamă a rețelei sociale, a făcut un prim pas important pentru a-și clădi metaversul despre care Mark Zuckerberg a vorbit în urmă cu câteva săptămâni.

Este vorba despre o platformă de realitate virtuală denumită Horizon Worlds, care este disponibilă momentan publicului din America de Nord. Având în vedere că suntem abia la începutul acestei noi revoluții digitale, și această ”lume” este departe de a fi o experiență completă.

ADVERTISEMENT

În viitor, însă, activități precum o discuție cu un prieten ar trebui să fie echivalente cu cele din realitate, datorită unei căști de realitate virtuală.

În prezent, utilizatorii care au la dispoziție o cască VR au posibilitatea de a se întâlni cu prietenii, de a juca diverse jocuri și de a-și construi propriile lumi virtuale în Horizn Worlds, atâta vreme cât au cel puțin 18 ani.

ADVERTISEMENT

Încă din 2020, această aplicație a fost disponibilă în teste unui număr restrâns de utilizatori.

Compania Facebook s-a reinventat și acum poartă numele Meta. Mark Zuckerberg a sugerat că asta face parte din eforturile de concentrare asupra viziunii de realitate virtuală pregătită pentru viitor de către companie. Sigur, acest rebranding a sosit și într-un moment în care toți ochii erau ațintiți către Facebook, rețeaua socială fiind prinsă în nenumărate scandaluri de-a lungul ultimului an și nu numai.

ADVERTISEMENT

Metaversul lui Zuckerberg, nu doar pentru distracție, ci și pentru muncă

”Ne dorim ca Horizon Worlds să fie un mediu sigur, astfel că toată lumea trebuie să respecte regulile impuse în regulamentul de conduită pentru VR”, a transmis Meta la momentul deschiderii pentru public a acestei lumi virtuale.

”Ai la dispoziție câteva opțiuni de siguranță… care te ajută să iei o pauză, dar și să blochezi sau să raportezi anumite persoane”, mai transmite compania, arată techxplore.com.

ADVERTISEMENT

Meta și Instagram se străduiesc să facă publicul să uite de scandalul care a izbucnit în ultimele luni, după ce Frances Haugen, o fostă angajată a companiei, a dat presei mai multe documente interne.

Citind aceste documente, devine evident că Facebook știa cât de mult rău fac produsele sale tinerilor, liderii alegând însă creșterea continuă în loc să pună accent pe sănătatea emoțională și mentală a adolescenților.

Metaversul lui Zuckerberg n-ar urma să fie doar pentru distracție. Ar urma să includă și unelte pentru lucrul de la distanță, care a devenit extrem de popular în timpul pandemiei. Există deja tehnologia pentru ”camere de lucru”, unde mai mulți oameni se pot ”întâlni” pentru a colabora, folosind căști VR Oculus.

ADVERTISEMENT
Tags: