News

Facebook și Twitter l-au cenzurat pe Donald Trump. Cum a dezinformat acesta în legătură cu Covid-19

06.08.2020 | 08:31
Facebook si Twitter lau cenzurat pe Donald Trump Cum a dezinformat acesta in legatura cu Covid19
Facebook și Twitter l-au cenzurat pe Donald Trump. Cum a dezinformat acesta în legătură cu Covid-19. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Donald Trump nu se lasă și revine în mediul online cu o serie de mesaje controversate legate de Covid-19. Din nou, Facebook și Twitter nu l-au iertat pe liderul de la Casa Albă.

Cele două mari rețele de socializare, cu sute de milioane de utilizatori la nivel mondial, au eliminat o postare de pe pagina lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Mesajul oferea informații considerate a fi false despre coronavirus. Liderul american spunea despre copii că sunt ”aproape imuni” la SARS-CoV2.

Donald Trump, cenzurat de Facebook și Twitter după noi remarci despre Covid-19

Facebook și Twitter continuă lupta cu Donald Trump în ceea ce privește campania acestuia de dezinformare în legătură cu pandemia de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, cele două site-uri mari de social-media au eliminat, miercuri, de pe pagina lui Trump un videoclip ce încălca regulile rețelelor privind dezinformarea legată de pandemia de Covid-19, informează BBC.

În materialul video cenzurat și eliminat, preşedintele SUA explica, pentru Fox News, că este puțin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni ”aproape complet”, prin vârsta lor, la COVID.

ADVERTISEMENT

”Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

A fost pentru prima oară când Facebook l-a cenzurat direct pe preşedintele Donald Trump. În urmă cu o lună, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste.

ADVERTISEMENT

Twitter a blocat contul de campanie al lui Trump

Twitter, rețeaua concurentă a celor de la Facebook în social media, a decis să interzică temporar contul de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.

”Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene, conform sursei citate anterior.

Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a preşedintelui SUA a reacţionat, făcând următoarea declaraţie: ”Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul”.

ADVERTISEMENT