News

Facturile Hidroelectrica, emise una după alta. Sute de mii de români, direct afectați

După o perioadă destul de lungă în care n-au primit facturi, clienții Hidroelectrica s-au trezit cu mai multe cereri de plată, emise una după alta.
05.08.2023 | 14:44
Facturile Hidroelectrica emise una dupa alta Sute de mii de romani direct afectati
Hidroelecvtrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a intgrat și la bursă / Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / Hepta
ADVERTISEMENT

O nouă serie de facturi au fost emise și transmise clienților Hidroelectrica, începând de vineri seara. Este vorba despre factura din mai 2023.

Clienții Hidroelectrica au primit două facturi în aceeași săptămână

După ce clienții Hidroelectrica au așteptat luni de-a rândul să primească facturi, acum, acestea par că nu se mai opresc. Precedenta factură Hidroelectrica, pentru luna aprilie, fusese emisă cu doar câteva zile înainte.

ADVERTISEMENT

Anterior, clienții Hidroelectrica mai primiseră două facturi în luna iunie, una în mai și alta în aprilie.

Compania Hidroelectrica, cel mai mare producător român de energie electrică, s-a văzut nevoită să apeleze la ajustări complexe de soft în vederea facturării clienților. În prezent, compania numără peste 500.000 de abonați.

ADVERTISEMENT

Ce variante au abonații, pentru plata facturilor

Întârzierea emiterii facturilor a stârnit un val de nemulțumiri din partea clienților care migraseră de la alte companii de electricitate, datorită prețului scăzut practicat de Hidroelectrica.

Din momentul emiterii facturilor, abonații au la dispoziție 45 de zile pentru plata acestora, în cazul persoanelor fizice. Pentru firme, termenul este de 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Clienții Hidroelectrica au și varianta plății în rate a facturilor, însă pentru asta trebuie să depună o cerere de reeșalonare, pe adresa de email care poate fi găsită pe site-ul companiei.

De asemenea, cererile de reeșalonare pot fi depuse și la sediul companiei.

“Facturile Hidroelectrica pe luna mai 2023 vor începe să fie emise din noaptea de vineri spre sâmbătă şi vor ajunge la clienţii companiei”, a precizat consilierul președintelui directoratului Hidroelectrica, Bogdan Buciu, vineri, pentru Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Hidroelectrica, noua vedetă a Bursei de Valori București

La mijlocul lunii iunie, Hidroelectrica s-a listat, în premieră la bursă, iar în prima ședință tranzacțiile derulate cu titlurile producătorului de energie s-au ridicat la 759,7 milioane lei.

După doar o zi, Hidroelectrica devenit cea mai mare companie românească de la Bursa de Valori București (BVB), cu cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) din Europa Centrală și de Est, cea mai mare din Europa din septembrie 2022 și a treia la nivel global, în 2023, după valoare.

ADVERTISEMENT