Life

Familia care trăiește într-o casă izolată, din pădure, fostă școală. Tatăl: ”Copiii s-au săturat de tăiat lemne”

Povestea familiei care stă în pădure, într-o fostă școală, transformată în casă. Tatăl: ”Copiii s-au săturat de tăiat lemne”.
15.01.2024 | 19:16
Familia care traieste intro casa izolata din padure fosta scoala Tatal Copiii sau saturat de taiat lemne
Cum a ajuns familia să locuiască într-o fostă școală, în pădure? Sursa foto: BBC, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O familie impresionează prin stilul de viață deosebit față de restul lumii. Trăiește de ani buni, izolată în pădure, într-o fostă școală, pe care a renovat-o și a transformat-o în locuință. Cum a ajuns într-o asemenea situație, pe care puțini ar avea curajul să o încerce?

Cum a ajuns o familie să trăiască izolată, în pădure, într-o fostă școală. Casa este visul oricărei persoane

Un arhitect britanic, pe nume Piers Taylor, și soția sa, Sue Philips, supraviețuiesc din 2005, alături de copiii lor, într-o casă din pădure, unde accesul auto nu este posibil. Drept urmare, trebuie să străbați la pas drumuri, cărări și obstacole până la destinație.

ADVERTISEMENT

Piers Taylor, și soția sa, Sue Philips, au hotărât să-și facă o locuință în pădure pentru a avea independență energetică. În 2005, au dat peste o școală din piatră, veche din secolul al XVIII-lea, de la periferia orașului Bath, și au decis să o transforme în casa visurilor.

Ideea celor doi soți nu a fost ușor de pus în practică. S-au muncit luni bune, timp în care s-a introdus și electricitatea, dar nu și gaz. Pentru început, Piers Taylor s-a văzut nevoit să implementeze o centrală pe lemne pentru ca să dispună de căldură și apă caldă.

ADVERTISEMENT

Treptat, Piers Taylor a spus că nu doar că devenise ”foarte solicitant din punct de vedere fizic” să care lemne, dar se confrunta cu producerea unor emisii prea mari de carbon. Chiar dacă a fost dificil, de mare ajutor i-au fost și copiii, pe lângă soție.

”De obicei, eu mă ocupam de tăiatul cu drujba, iar apoi, pe măsură ce copiii mei creșteau, ei mă ajutau cu spartul și stivuitul. Copiii s-au săturat la un moment dat. Erau puțin rușinați, toți prietenii lor locuiau în case convenționale.”, a mai declarat el, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Locuința britanicilor este una modernă. Cum obțin curent electric și căldură

Odată cu trecerea timpului, cei doi soți britanici au reușit să ajungă la eficiență energetică. Au îmbunătățit pereții și ferestrele prin izolație modernă, au instalat încălzire prin pardoseală alimentată cu electricitate, casa fiind acum una cu o temperatură confortabilă și chiar cu un consum mai mic de energie decât restul locuințelor, din mediul urban.

Locuința lui Piers Taylor și a lui Sue Philips produce și propriul curent electric, datorită panourilor solare și a unei baterii. Arhitectul îi sfătuiește pe cei care vor să locuiască departe de civilizație ”să reducă cererea”, adică să caute soluții pentru a reduce din consumul de energie.

ADVERTISEMENT

Piers Taylor și Sue Philips se bucură astăzi nu doar de o casă așa cum și-au imaginat, în inima naturii, dar și de notorietate și aprecieri din partea turiștilor. Mulți jurnaliști le-au trecut pragul pentru a le cere interviu, încât să le afle povestea de viață.

ADVERTISEMENT
Tags: