News

Familia fetei ucise în Mangalia, decizie de ultim moment. Ce s-a întâmplat cu banii Alinei: “Avea 10.000 de lei”

Avocatul încearcă să justifice acțiunile Loredanei prin posibile probleme psihice, în timp ce familia Alinei respinge aceste argumente.
18.08.2023 | 20:10
Familia fetei ucise in Mangalia decizie de ultim moment Ce sa intamplat cu banii Alinei Avea 10000 de lei
Află ce s-a întâmplat cu banii Alinei. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Noi dezvăluiri tulburătoare apar în cazul Alinei, tânăra de 18 ani ucisă de cea mai bună prietenă, iar strategia de apărare a Loredanei se conturează în jurul argumentului privind vulnerabilitățile psihice. Alina, o tânără în vârstă de 18 ani, a fost ucisă de către cea mai bună prietenă, Loredana, iar cercetările polițiștilor încep să dezvăluie mai multe informații complexe legate de motivul și circumstanțele acestui tragic eveniment.

Ce a făcut Loredana cu banii Alinei

Mătușa Alinei a depus, marți, 16 august, o sesizare la Poliția Județeană, cerând o verificare a cardului de debit al adolescente. Ea a susținut că a observat în înregistrările de la un bancomat că Loredana a retras 2.000 de lei, ridicând întrebări cu privire la folosirea cardului Alinei.

ADVERTISEMENT

Alina, care adunase economii din ajutorul primit de la DGASPC și din munca sa pe litoral, a strâns aproximativ 10.000 lei. Mătușa fetei a afirmat că toate obiectele personale ale Alinei au rămas în camera de hotel în care a avut loc tragedia.

Strategia de apărare a Loredanei începe să se contureze tot mai clar. Avocatul ei, Cristian Ion, susține că o persoană sănătoasă nu ar putea comite o faptă atât de odioasă. Se pare că apărătorul își propune să argumenteze că Loredana poate fi afectată psihic și că ar putea avea vulnerabilități care să justifice o pedeapsă mai mică. Aceasta va fi supusă unei evaluări psihiatrice pentru a se stabili dacă avea discernământ la momentul crimei.

ADVERTISEMENT

“Urmează să fie examinată din punct de vedere psihic, mai exact să se efectueze o expertiză psihiatrică, care să ateste dacă la momentul săvârșirii faptei inculpata avea suficient discernământ sau dacă avea vreo afecțiune preexistentă care să fi impulsionat și să fi condus la săvârșirea unei asemenea fapte de o gravitate deosebită.

Cred că un om sănătos, care nu are afecțiuni preexistente, nu poate să săvârșească o asemenea oroare. Din acest motiv urmează să fie examinată din punct de vedere psihiatric”, a precizat avocatul Cristian Ion.

ADVERTISEMENT

Dezvăluiri despre trecutul Loredanei

Surse apropiate cazului au indicat că Loredana ar fi încheiat recent o relație cu un băiat violent, care o abuzase fizic. Avocatul ei a sugerat că mediul său familial și experiențele dureroase din trecut ar putea avea un impact semnificativ asupra acțiunilor sale. Cu toate acestea, mătușa Alinei nu este de acord cu această perspectivă și consideră că Loredana nu a suferit abuzuri în copilărie.

“Nu a trăit nici pe departe viața Alinei. Am văzut că avocatul Loredanei a cerut ancheta socială la Bălești (n.r. unde are domiciliul) că provine dintr-o familie violentă, nu e adevărat nimic, sunt vorbe din capul ei. Și eu m-am mai certat cu soțul, dar nu a fost ca la Alina.

ADVERTISEMENT

Fata a fost foarte chinuită, bătută, își făcea lecțiile pe afară, Protecția Copilului venea de atâtea ori la poarta ei. Ultima dată am adus-o la mine desculță noaptea, în timp ce ploua. Mama Loredanei o mai lua pe Alina la ea, îi dădea de mâncare, se juca cu Loredana, au crescut împreună. Pe toți ne-a șocat ce s-a întâmplat”, a povestit mătușa Alinei.

ADVERTISEMENT