News

Familia pacientei operată de hernie de disc, deși era însărcinată, reacție halucinantă: “Nu era gravidă”

Întorsătură de situație în cazul pacientei de la Târgu Jiu: O femeie a devenit mamă în urma unei intervenții chirurgicale. Află ce spune familia pacientei.
23.08.2023 | 22:36
Familia pacientei operata de hernie de disc desi era insarcinata reactie halucinanta Nu era gravida
Întorsătură de situație în cazul pacientei de la Târgu Jiu. Cum a reacționat familia la apariția copilului. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Video.
ADVERTISEMENT

O situație incredibilă a avut loc recent în Târgu Jiu, unde o tânără în vârstă de 35 de ani, care se supusese unei intervenții chirurgicale pentru tratarea unei hernii, a avut parte de o surpriză: ea s-a trezit nu doar operată de hernie, ci și mamă a unei fetițe nou-născute. Acest caz neobișnuit a stârnit controverse și a declanșat demararea unor anchete pentru a se stabili dacă medicii au comis vreo eroare în gestionarea situației.

Familia pacientei. Prima reacție

Potrivit relatărilor, femeia, care provenea din localitatea Tismana, a ajuns la spital cu dureri abdominale, pe fondul complicațiilor cauzate de o hernie intestinală, pentru care fusese operată de mai multe ori în trecut. Ceea ce nu știa ea, însă, era că era însărcinată în nouă luni.

ADVERTISEMENT

Chiar și medicii care au consultat-o timp de patru zile nu au reușit să realizeze acest lucru. Descoperirea a fost făcută chiar în timpul intervenției chirurgicale, atunci când un ginecolog a observat uterul mărit și a realizat că pacienta era însărcinată.

Tânăra mamă și copilul sunt, în prezent, în afara oricărui pericol, dar acest caz bizar a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la modul în care a fost gestionată situația. Mai multe anchete au fost deschise pentru a investiga dacă medicii care au consultat pacienta au comis vreo eroare și dacă procedurile medicale au fost respectate în mod corespunzător.

ADVERTISEMENT

Situația a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât tânăra mamă a fost consultată de mai mulți medici înainte de intervenția chirurgicală și niciunul dintre aceștia nu a observat sarcina în curs.

Un caz incredibil în Târgu Jiu

Pacienta a fost internată în secția de Chirurgie pe baza unui diagnostic realizat doar prin palpare, fără a se efectua o ecografie, deși ulterior s-a dovedit că aceasta ar fi putut releva faptul că era însărcinată.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a adăugat că pacienta a fost consultată în repetate rânduri și că medicii au considerat că  nu este nevoie de o ecografie, în timp ce purtătorul de cuvânt al spitalului a subliniat că pacienta a declarat că urma un tratament cu anticoncepționale și avea ciclul menstrual.

Familia pacientei nu bănuia nimic, socrul acesteia a confirmat că nu știa nimic despre sarcina ei. “Nu, nu la ea! Nu mi-a spus nimic. Nu ştiu nimic”, a spus socrul pacientei, citat de observatornews. “Deci o femeie la 90 de kilograme… Nu poţi să-ţi dai seama, te gândeşti că s-a îngrăşat”, a afirmat Ana Slivilescu, medicul de familie.

ADVERTISEMENT

“În timpul anamnezei, pacienta a spus că se află sub tratament cu anticoncepţionale, că are menstruaţie, neştiind că este însărcinată”, a remarcat  purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu.

ADVERTISEMENT