News

Un profesor a lăsat însărcinată o elevă de la o școală specială din Neamț. Colegii bărbatului au mușamalizat fapta

Caz revoltător în Neamț. Profesorul de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă a fost dat afară după cinci ani de la comiterea faptelor.
07.08.2023 | 15:12
Un profesor a lasat insarcinata o eleva de la o scoala speciala din Neamt Colegii barbatului au musamalizat fapta
Un profesor a lăsat însărcinată o elevă de la o școală specială din Neamț. sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un profesor a lăsat însărcinată o elevă de la o școală specială din Neamț. Cazul revoltător a avut loc în vara anului 2018, atunci când bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a întreținut raporturi sexuale cu fata de 15 ani.

Un profesor a lăsat însărcinată o elevă de la o școală specială din Neamț

Profesorul de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) Roman nu își recunoaște faptele. El este judecat pentru infracțiunea de act sexual cu un minor. Procesul este în desfășurare și potrivit PressHub, bărbatul a fost dat afară din instituție abia anul acesta, la 5 ani de la comiterea faptelor.

ADVERTISEMENT

Coșmarul fetei abuzate, Daniela, diagnosticată cu handicap mediu, care la vremea respectivă avea 15 ani, a început în 2018. Ancheta a început după trei ani, când mama unei colege a fetei a aflat despre ceea ce se întâmpla în centru. Femeia a depus o plângere la poliție și totul a ieșit la iveală.

Mai mult, în urma rapoartelor sexuale, fata a rămas însărcinată. Ea ar fi mărturisit unei asistente că tatăl copilului este unul dintre profesorii școlii. Însă, reprezentanții centrului nu au luat măsuri, notează sursa citată. Daniela a fost dusă la o clinică, acolo unde a avortat.

ADVERTISEMENT

„Minora împreună cu doamna doctor și cu asistenta medicală s-au deplasat cu autoturismul școlii condus de către un șofer al instituției, la o clinică privată, unde a făcut avortul. Persoana vătămată a precizat că în cadrul unității școlare se știa despre avortul făcut de aceasta. Asistenta medicală l-a informat pe domnul director, iar minora i-a povestit colegei sale despre intervenție”, se arată în dosar, conform PressHub.

Fata a fost bătută și obligată să întrețină relații sexuale cu profesorul

Daniela, care la vremea respectivă era minoră, a fost suspusă unor abuzuri repetate. În 2018, profesorul a chemat-o într-o clasă, a amenințat-o și a lovit-o cu o coadă de mătură peste palme. Apoi, a pus-o să își dea hainele jos și să facă striptease. Întreaga scenă a culminat cu abuzul sexual.

ADVERTISEMENT

Chinul fetei s-a repetat și la începutul lui 2019, atunci când a rămas însărcinată. Mai mulți martori au fost audiați în acest caz, inclusiv colegi ai fetei. Aceștia au precizat că „de față cu ceilalți elevi, profesorul, în mod frecvent o atingea în mod indecent pe eleva minoră pe picioare, pe sâni și în alte zone erogene”, menționează sursa citată.

Angajații centrului ar fi ascuns fapta profesorului

Angajații centrului ar fi știut de faptele profesorului, însă au asistat indolenți. Mai mult, personalul instituției ar fi încercat să mușamalizeze cazul. Ei au declarat anchetatorilor că eleva le-ar fi spus că a rămas însărcinată cu un coleg, în urma unui act sexual consimțit. Totodată, fata i-ar fi rugat să nu dezvăluie secretul ei.

ADVERTISEMENT

„Trei martori au confirmat faptul că în luna iulie 2018 persoana vătămată, minoră la acea dată, a făcut un avort la o clinică privată. Au precizat că minora le-a spus că a rămas însărcinată în urma unui raport sexual consimțit cu un elev din cadrul aceleiași unități școlare.” 

De altfel, respectivele persoane nu au anunțat conducerea sau autoritățile, deoarece „minora le-a rugat să nu mai spună altor persoane despre avort. Au luat decizia de a nu mai anunța conducerea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman”, se arată în dosar, conform sursei citate.

Profesorul susține că este nevinovat, iar procesul este în desfășurare. El a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și nu pentru viol, deoarece psihiatrii considerau în 2021 că fata „ nu întrunește la momentul actual criteriile clinice și paraclinice ale unei traume psihice (abuz sexual), cel mai probabil a existat un act sexual liber consimțit cu un adult. ”.

ADVERTISEMENT
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu:...
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu: „A mințit ca ordinarul ordinarilor! E idiot, nu orgolios!”
Ilie Dumitrescu a apărut cu ea la braț și a atras toate privirile....
Ilie Dumitrescu a apărut cu ea la braț și a atras toate privirile. ”Are calități deosebite”
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Blackout pana in 2026! Furtuna solară care ne lasă fără curent și internet. PREVIZIUNI SUMBRE
Premieră la Asia Express. Andrei Ursu și iubitul, primul cuplu de bărbați care...
Premieră la Asia Express. Andrei Ursu și iubitul, primul cuplu de bărbați care intră în competiție
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume