News

Un nou caz revoltător. Medicii au operat de hernie o gravidă în luna a 9-a, habar n-aveau că e însărcinată

Incidentul a avut loc la Spitalul Județean Târgu Jiu. Femeia a venit la unitatea medicală, spunând că are dureri abdominale.
23.08.2023 | 11:33
Un nou caz revoltator Medicii au operat de hernie o gravida in luna a 9a habar naveau ca e insarcinata
Un nou caz revoltător. Medicii au operat de hernie o gravidă în luna a 9-a. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou caz revoltător în România, după tragedia produsă săptămâna trecută la Maternitatea din Botoșani. De această dată, o situație scandaloasă a avut loc la Spitalul Județean Târgu Jiu.

Medicii au operat de hernie o gravidă, deși era însărcinată în luna a 9-a

O femeie de 35 de ani a venit la unitatea medicală, spunând că are dureri abdominale, fără să știe că, de fapt, era însărcinată în luna a 9-a. Medicii au consultat-o, însă nici ei nu și-au dat seama că femeia era gravidă.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale au diagnosticat-o cu eventraţie și i-au spus că va trebui să fie operată. În timpul intervenției chirurgicale, și-au dat seama că era însărcinată. Femeia a născut o fetiță de 3,2 kilograme.

Reprezentanții spitalului nu pot explica, deocamdată, cum a fost posibil ca medicii să nu își dea seama că mama copilului era însărcinată. La ora actuală, conducerea unității spitalicești încearcă să stabilească în ce împrejurări a avut loc incidentul.

ADVERTISEMENT

„Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată.

Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt.”, a transmis purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu, pentru News.ro.

ADVERTISEMENT

Care este starea de sănătate a bebelușului

Totodată, femeia le-a spus medicilor că nu știa despre sarcină și că în toată perioadă nu s-a prezentat la niciun control ginecologic. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, aceasta nu a fost nici măcar la medicul de familie.

Se pare că nașterea a decurs fără probleme, iar femeia și fetița se află în stare stabilă. „Menţionez faptul că pacienta în vârstă de 35 de ani se află la Terapie Intensivă pentru recuperarea post-operatorie.

ADVERTISEMENT

Nou-născutul, este vorba de o fetiţă care s-a născut la greutatea de 3,2 kilograme, este internat la neonatologie. Atât starea de sănătate a mamei, cât şi starea de sănătate a nou-născutei este stabilă şi ambele sunt bine”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

 

 

ADVERTISEMENT