Sport

Diego Maradona a fost înmormântat la Buenos Aires. Imagini de la ceremonie. Video

27.11.2020 | 00:54
Diego Maradona a fost inmormantat la Buenos Aires Imagini de la ceremonie Video
ADVERTISEMENT

Moartea lui Diego Maradona a șocat Argentina, iar mii de fani vor să îi aducă un ultim omagiu lui El Pibe D’Oro. Familia fostului fotbalist a hotărât ca argentinianul să fie înmormântat pe 26 noiembrie (în noaptea de joi spre vineri). 

Diego Maradona a murit în data de 25 noiembrie, la vârsta de 60 de ani, în urma unor complicații de ordin cardiac. Diagnosticul medicilor, după autopsie, a fost insuficiență cardiacă acută.

ADVERTISEMENT

Familia fostului fotbalist a vrut ca ceremonia de înhumare să aibă loc cât mai repede, iar trupul neînsuflețit al lui Diego Armando Maradona a fost înhumat la 30 de ore de la deces. Locul de veci al legendarului fotbalist argentinian este în cimitirul Bella Vista, din regiunea Buenos Aires.

VEZI LIVE VIDEO


UPDATE, 27 noiembrie, ora 00:05. Cortegiul funerar a ajuns la cimitir. Zeci de mii de oameni se îndreaptă spre cimitir. Accesul în cimitir va fi restricționat, sunt mii de forțe de ordine care asigură paza și protecția.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 26 noiembrie, 23:43. În aceste momente, trupul lui Diego Maradona este transportat la cimitir. Mii de jandarmi sunt pe străzi, pelerinajele au fost suspendate din cauza incidentelor.


UPDATE, 26 noiembrie, ora 22:35 / Lucrurile au degenerat la Buenos Aires. În jur de un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-l olagia pe Diego Maradona, iar pe parcursul după-amiezii au apărut tot mai multe incidente între fani și forțele de ordine de pe străzi. Se pare că civilii au atacat cu sticle și cu pietre, în încercarea de a pătrunde în Casa Rosada, acolo unde se află biroul lui Alberto Fernandez, președintele Argentinei. Conform publicației argentiniene TyC Sports, contingentul de polițiști de pe străzi a fost întărit de jandarmi pe motociclete. Fanii au fost furioși că nu vor mai putea să vadă sicriul în care se află idolul lor și au vrut să ia cu asalt clădirea, după ce familia a decis să închidă porțile la ora locală 15:45.

ADVERTISEMENT

Președintele țării din America de Sud a încercat să calmeze oamenii, potrivit publicației Ole. Deocamdată nu se știe dacă fostul mare fotbalist va mai fi înmormântat astăzi. Pentru moment, procesiunea a fost suspendată și se așteaptă o reacție oficială pentru a se ști dacă va exista un cortegiu funerar către cimitirul Bella Vista.


Familia vrea ca Diego Maradona să fie înmormântat astăzi. Va fi îngropat lângă părinții săi

Deși a trecut doar o zi de la anunțul care a cutremurat întreaga planetă, familia lui Diego Maradona vrea ca fostul mare fotbalist să fie deja îngropat. El Pibe D’Oro a murit la doar 60 de ani, iar fanii din toată lumea sunt profund îndurerați.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre argentinienii care l-au iubit pe Maradona ar vrea să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost cel mai bun fotbalist din toate timpurile, în viziunea multor experți. Astfel, mii de oameni au luat cu asalt sediul guvernului argentinian, Casa Rosada, pentru a depune flori sau pentru a-și lua rămas bun de la El Pibe D’Oro.

Pentru a nu întreține o atmosferă tensionată, în condițiile în care deja au fost mobilizate forțe de ordine pe străzi, familia lui Maradona ar vrea ca înmormântarea să aibă loc astăzi, 26 noiembrie, informează Reuters.

Conform agenției de presă, care citează surse din guvernul argentinian, Maradona va fi îngropat la cimitirul Bella Vista, acolo unde se odihnesc și părinții săi.

Potrivit unor angajați ai respectivului cimitir, ar exista o programare pentru înmormântarea legendarului argentinian, pentru ora locală 18:00, adică ora 23:00 în România.

În cazul în care înmormântarea nu va putea avea loc astăzi, familia crede că evenimentul se va petrece în dimineața zilei de vineri, cel mai târziu. Familia vrea să grăbească procesul și din cauza faptului că oamenii se înghesuie în apropierea Casei Rosa, ignorând regulile de distanțare socială în contextul pandemiei de coronavirus.

 

ADVERTISEMENT