News

O familie de români din Germania a rămas fără 7 copii, preluați de stat. Protest în Piața Universității

Protest cu zeci de români în Piața Universității. Oamenii ieșiți în stradă sâmbătă își arată susținerea pentru o familie de români din Germania care a rămas fără 7 copii, preluați de stat.
04.12.2021 | 14:06
O familie de romani din Germania a ramas fara 7 copii preluati de stat Protest in Piata Universitatii
Protest în Piața Universității. Cetățenii, alături de o familie de români din Germania rămasă fără 7 copii, preluați de statul german. Sursa foto: captură antena 3
ADVERTISEMENT

Mai mulți români s-au adunat sâmbătă în Piața Universității din București pentru a protesta față de cazul unei familii de români din Germania rămasă fără 7 copii.

În primăvara acestui an, doi părinți români, familia Furdui, au rămas fără copii, după ce micuții au fost preluați de Protecția Copilului din Germania.

ADVERTISEMENT

De atunci, conaționalii noștri încearcă, pe toate căile, să-și recupereze copiii. Aceștia au vârste cuprinse între un an și jumătate și 16 ani.

Protest în Piața Universității. Cetățenii, alături de o familie de români din Germania rămasă fără 7 copii, preluați de statul german

După ample proteste în mai multe orașe din Germania, dar și în Londra, Viena și Roma, în cursul zilei de sâmbătă, 4 decembrie, zeci de români au ieșit în stradă în București pentru a-și arăta susținerea față de familia Furdui.

ADVERTISEMENT

Alături de aceștia s-au numărat și membri familiei Bodnariu, cea care, în 2015, a rămas fără 5 copii, preluați de Protecția Copilului din Norvegia.

”Este un caz care merită atenţie. Ne pare rău că se repetă aceeaşi situaţie prin care am trecut şi noi. Am vorbit chiar de dimineaţă cu Camelia Furdui. Este foarte dificil pentru că
întâmpină un sistem răutăcios.

ADVERTISEMENT

Cel puţin, vorbesc de ce întâmplă acolo local, nu vreau să acuz tot sistemul, nu îi cunosc, nu îi ştiu statistică încă, decât parţial. Se izbesc de nişte zidur, fără emoţie, fără raţiune. Se pare orgolii sau pur şi simplu un plan predeterminat şi să mergem mai departe”, a spus Marius Bodnariu, la Antena 3.

Cum au explicat autoritățile din Germania luarea celor 7 copii

Familia Furdui locuiește de 9 ani în Germania. Aceasta are 7 copii: David 16 ani, Naomi 15 ani, Estera 14 ani, Natalia 13 ani, Ruben 12 ani, Albert 10 ani și Lea 1 an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Din 26 aprilie 2021, Camelia și Petru trăiesc o adevărată dramă. În jurul orei prânzului, au venit două persoane de la Serviciul de protecție a copilului (Jugendamt) din Germania și i-au ridicat pe cei 4 copii care erau acasă la acea oră, inclusiv fetița de numai un an, spunând părinților că ceilalți 3 copii vor fi luați direct de la școală.

”Totul s-a desfășurat rapid, abuziv, FĂRĂ DREPT DE APĂRARE SAU PROTEST”, spun părinții, într-o scrisoare de ajutor publicată pe Facebook.

Cei de la Protecția Copilului le-au comunicat, la acea vreme, că nu pot face altceva decât să aștepte până vor fi anunțați de către Jugendamt ce se va întâmpla în legătură cu copiii.

Această intervenția a statului a avut loc după ce fiul cel mare, David, ar fi povestit la școală, profesorilor, că părinții o bat pe sora lor mai mica. Camelia Furdui, mama celor 7 copii, neagă acuzațiile și spune că așa ceva nu s-a întâmplat.

Cei de la Protecţia Copilului au constatat că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni ”extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

”Trei dintre copii, cei mai mari, erau la şcoală. Patru erau acasă cu mama. În jurul prânzului (n.r. mama) s-a trezit cu două doamne la uşă, au spus că vor să vorbească ceva despre copii. După un timp a venit şi a treia doamnă. Au spus că este o problemă. Au aflat că ceva nu este în regulă.

Au avut discuţii cu băiatul cel mare, iar cei 3 copii mai mari sunt luaţi direct de la şcoală şi au venit să îi ia şi pe cei 4. Cele trei doamne au plecat cu cei patru copii”, povesteşte Paraschiva Bloju pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT