News

Familiile din România pot aduce din nou bone din Filipine. De ce sunt atât de căutate și ce salarii au

Vești bune pentru familiile din România aflate în căutare de bone din Filipine. Aceste persoane pot fi aduse din nou în țară. Ce salarii primesc.
11.05.2023 | 19:26
Familiile din Romania pot aduce din nou bone din Filipine De ce sunt atat de cautate si ce salarii au
Vești bune pentru românii care caută bone din Filipine. Acestea pot fi aduse din nou în țară. Sursa foto: bonadenota10.ro
ADVERTISEMENT

Familiile din România care caută bone din Filipine primesc o veste foarte bună din partea autorităților. Criza aducerii de personal din statul asiatic în țara noastră s-a încheiat în mod oficial.

Vești bune pentru românii care caută bone din Filipine. Acestea pot fi aduse din nou în țară

La un moment dat, numărul bonelor din Filipine aflate în România a cunoscut o adevărată explozie. Foarte multe au ajuns să lucreze în București, Timișoara, Iași, Cluj, Constanța și alte mari orașe.

ADVERTISEMENT

În 2022 a fost un ușor recul. Această situație a fost cauzată de o criză la nivel diplomatic. Dat fiind acest aspect, în ultimele opt luni a fost aproape imposibil de adus în țară bone din statul asiatic.

Din fericire pentru multe familii de români, totul s-a deblocat recent. S-a întâmplat asta după numirea unui nou Consul la Ambasada României din Manila. Măsura a încheiat criza aducerii de personal domestic din Filipine.

ADVERTISEMENT

Numirea unui nou consul înseamnă pentru piața muncii din România un mare pas în deblocarea crizei personalului filipinez, care în ultimele opt luni a fost aproape imposibil de adus în țară. Acum avem posibilitatea de a obține vizele de muncă mai ușor și implicit să putem aduce și mai multă forță de muncă, în domeniile de activitate care au nevoie de forță de muncă.

Din luna septembrie 2022 până acum nu am avut un consul permanent, iar obținerea vizelor a fost de-a dreptul dificilă”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, general manager Work from Asia, una dintre principalele agenții de recrutare a forței de muncă din Asia, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Ce salarii primesc aceste bone din Filipine

Managerul de la agenția amintită dezvăluie că, în acest moment, cererea de personal din Filipine este foarte mare. În special pe segmentul domestic, sunt la mare căutare bonele, menajerele, grădinarii, șoferii de familie sau bucătarii personali.

Vorbind strict despre aceste bone din Filipine, ele sunt sunt renumite pentru serviciile lor de calitate, devotament și cunoașterea limbii engleze. Yosef Gavriel Peisakh spune că cetățenii care au optat pentru angajarea personalului filipinez au revenit și au recrutat chiar și mai mulți muncitori. ”Etica muncii lor este cea care i-a convins pentru că marea lor majoritate sunt oameni serioși, muncitori și cu mult bun simț”, a adăugat managerul.

ADVERTISEMENT

În România, o bonă filipineză are asigurată cazarea, masa, iar salariul pornește de la 500 de euro. În țara lor, ele ar câştiga undeva la 200-250 de euro pe lună. ”Reînnoirea contractului de muncă atrage după sine de obicei creșterea salarială până la 700 – 800 de euro, în condițiile în care li se asigură de către angajator cazare și masă”, au declarat pentru sursa citată reprezentanții firmei de recrutare.

ADVERTISEMENT