Fotbal intern

Fanatik a urmărit evoluția celui mai surprinzător jucător convocat de Rădoi, Alexandru Albu!

09.11.2020 | 23:05
Fanatik a urmarit evolutia celui mai surprinzator jucator convocat de Radoi Alexandru Albu
ADVERTISEMENT

FANATIK a urmărit ultima evoluție a celui mai surpinzător jucător convocat la natională de selecționerul Mirel Rădoi, mijlocașul Alexandru Albu de la UTA.

UTA a primit vizita lui Gaz Metan Mediaș într-un meci din etapa 10 în Casa Pariurilor Liga 1, un moment prielnic pentru Albu de a demonstra calitățile care l-au recomandat la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Mijlocaș cu profil defensiv, Alexandru Albu, privit ca o opțiune de Mirel Rădoi, a avut o evoluție modestă, fără să se evidențieze în niciun fel, într-un meci pierdut clar de echipa arădeană cu 1-3.

Fanatik a urmărit evoluția lui Alexandru Albu, convocat surprinzător de Rădoi la națională

Convocarea lui Alexandru Albu la echipa națională este surprinzătoare, mai ales având în vedere că va avea doar un singur antrenament la activ cu lotul național înaintea meciului amicalde miercuri, cu Belarus.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul de 27 de ani poate reprezenta o opțiune pentru reprezentativa României atât în compartimentul defensiv, cât și în linia mediană, dacă ne raportăm la poziția de pe teren în care a fost folosit la UTA.

Alexandru Albu a evoluat în toate cele 10 partide disputate de arădeni până în acest moment al campionatului. Din cele 10 prezențe, 6 au fost în postura de mijlocaș închizător, în 3 partide a fost folosit ca fundaș central și o singură dată a jucat în partea stângă a apărării.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de la UTA este un jucător cu profil similar lui Alexandru Crețu, care a fost preferat de Rădoi în primul „11” la barajul cu Islanda atunci când joacă în fața apărării.

În meciul cu Mediaș, Albu nu a excelat, a avut o evoluție ștearsă pe ambele faze, având doar două apariții în compartimentul ofensiv. Prima în minutul 26, atunci când, după o inserare în flancul stâng, a fost faultat, iar echipa sa a beneficiat de o lovitură liberă. Iar cea de-a doua, în minutul 82, la o lovitură de cap prinsă cu ușurință de portarul Alexandru Buzbuchi.

ADVERTISEMENT

Pe fază defensivă, Albu a fost direct responsabil de al doilea gol primit de UTA, în minutul 30, dintr-o lovitură liberă provocată de el la marginea careului, fault pentru care a fost penalizat și cu un cartonaș galben.

Statistica lui Alexandru Albu, una bună pentru o echipă de play-out

Dacă pe teren nu a demonstrat prea multe în partida cu Gaz Metan Mediaș, Alexandru Albu beneficiază de o statistică bună la UTA în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Raportat la grupul de fundași care evoluează în campionatul intern, acesta se află pe locul 6, în timp ce dacă este să îl privim în rol de mijlocaș, se clasează pe locul 10.

De-a lungul carierei, Albu a evoluat în 148 de meciuri oficiale, din care 80 au fost la nivelul Ligii 1, iar mai mult de jumătate din aceste meciuri au avut loc între echipe din jumătatea inferioară a clasamentului, precum Academica Clinceni sau Concordia Chiajna, angrenate în lupta pentru retrogradare.

La finalul partidei pierdute de arădeni cu scorul de 1-3, Alexandru Albu s-a declarat surprins, dar și entuziasmat de convocarea la echipa națională.

„Am antrenat ceva toată săptămâna, dar nu ne-a ieșit. Am dat pe lângă, peste în ei. Adversarul ne-a prins descoperiți, asta este. Noi antrenăm ceva diferit cu fiecare chipă diferit, dar, repet, azi nu ne-a ieșit. Voiam să mă duc la națională bucuros, dar nu s-a putut. Sunt fericit că mă duc la lotul național, nu mă așteptam deloc să fiu convocat, dar asta îmi dă încredere”, a declarat jucătorul lui UTA pentru Digisport.

ADVERTISEMENT