Sport

Fără atacanți! Alegeri surprinzătoare ale lui Ivaylo Petev pentru meciul cu FCSB

Ivaylo Petev a ales o formulă surprinzătoare pentru derby-ul cu FCSB. Universitatea Craiona nu are niciun atacant de meserie în primul "11".
28.01.2024 | 20:00
Fara atacanti Alegeri surprinzatoare ale lui Ivaylo Petev pentru meciul cu FCSB
Alegeri surprinzătoare ale lui Ivaylo Petev pentru meciul cu FCSB. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova o înfruntă pe FCSB în etapa a 23-a din SuperLiga. După eșecul cu Farul, scor 1-2, oltenii au mare nevoie de victorie pentru a nu-și pune în pericol locul de play-off.

Alegeri surprinzătoare ale lui Ivaylo Petev pentru meciul cu FCSB

Ivaylo Petev a luat o decizie surprinzătoare în echipa de start: niciun vârf de meserie. Antrenorul bulgar a ales un 3-4-3, avându-i în ofensivă pe Alex Mitriță, Ștefan Baiaram și George Cîmpanu.

ADVERTISEMENT

Alegerile sunt neașteptate având în vedere că Petev îi avea la dispoziție pe Jovan Markovic și Elvir Koljic, dar a preferat să-i lase pe bancă pe ambii atacanți. Probabil antrenorul oltenilor a mizat pe viteza celor trei din ofensivă și speră să le poată pună probleme fundașilor de la FCSB pe contraatac.

Nicio surpriză la FCSB

De partea cealaltă, Charalambous nu a venit cu nicio surpriză în Bănie. Roș-albaștrii joacă în ofensivă cu tripleta Florinel Coman, Luis Phelipe, Alexandru Băluță. În linia de mijloc vor evolua Lixandru, Șut și Olaru, ceea ce înseamnă că antrenorul celor de la FCSB mizează pe formula clasică.

ADVERTISEMENT

Liderul SuperLigii se așază în 4-3-3 și speră să obțină a treia victorie consecutivă împotriva Universității Craiova. În precedentele două meciuri directe s-au marcat 3 goluri și e de așteptat să avem un nou duel spectaculos în Bănie.

Universitatea Craiova: Popescu – Maldonado, Zajkov, Badelj – Soiri, Crețu, Mitriță, Căpățînă, Bancu – Cîmpanu, Baiaram. Rezerve: Lazar – Vlădoiu, Da Silva, Tomasec, Benga, Mateiu, Lăpădătescu, Bana, Danciu, Mekvabishvhili, Koljic, Markovic.
FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Ngezana, Radunovic – Olaru, Șut, Lixandru – Băluță, Phelipe, Coman. Rezerve: Vlad – Crețu, Panțîru, Oct. Popescu, Miculescu, Pandele, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu.

ADVERTISEMENT

Ivaylo Petev l-ar putea debuta pe Anzor Mekvabishvili

Ivaylo Petev nu l-a titularizat pe Anzor Mekvabishvili, mijlocașul nou-venit la Craiova. Georgianul, care poate aduce un plus pe faza de construcție, ar putea debuta în meciul contra liderului FCSB.

Petev a declarat înaintea meciului că așteaptă de la echipa sa mai multă eficiență: “Să sperăm că duminică o să avem 2 situații și o să marcăm 2 goluri. O să ne ajute suporterii și sperăm să nu îi dezamăgim. Este posibil să joace (n.r. Anzor Mekvabishvili). Cred că în acest campionat orice echipă se luptă pentru ceva, noi ne uităm la echipa noastră și nu le comentez pe restul.

ADVERTISEMENT

Unor jucători le trebuie mai mult timp de adaptare, sunt jucători care se adaptează mai repede. Și eu vreau să se întâmple totul în 24 de ore, dar nu se poate. Este important pentru noi ca echioă să fim stabili, pentru ca în apărare să fie plusuri. Să sperăm că în următoarele meciuri o să arătăm mai bine.

Facem tot posibilul, vedem până unde ajunge pentru că nu este ușor în perioada de transferuri de iarnă. Este bine că se creează situațiile pe care le avem, nu este bine că nu marcăm. Screciu este în afara lotului de o lună și jumătate, cred că nici Ivan nu o să fie pentru meciul acesta, nu știm încă”.

ADVERTISEMENT