News

Fără distanţare la primul zbor spre Spania, dupa ridicarea carantinei! Fotoreportaj Fanatik

07.07.2020 | 12:25
Fara distantare la primul zbor spre Spania dupa ridicarea carantinei Fotoreportaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum s-a desfășurat primul zbor spre Spania după ce s-a dat undă verde! Astfel, la doar câteva ore de la adăugarea acestei țări pe lista celor care sunt exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină sau izolare, un operator low cost a zburat de pe Otopeni.

Destinația, una de vis, una pentru care românii au așteptat cu interes ok-ul. Malaga a reprezentat în ultimii ani o țintă a turiștilor și o variantă la aglomerația de pe litoralul românesc sau „clasicele” Bulgaria, Grecia, Turcia.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ultimele 3 țări s-au specializat într-un all inclusive dus la extrem, Spania a oferit mereu și un alt gen de turism, unul în care libertatea de mișcare a fost mult mai mare

FANATIK a fost în primul zbor spre Spania după ce s-a dat undă verde

Ca să ajungi la aeroportul Henri Coandă e nevoie să te trezești de dimineață și să speri că nu prinzi aglomerat. Și asta chiar și în condițiile în care zborul este programat la câteva minute după ora 6.00.

ADVERTISEMENT

Prima veste bună – mașina expres cu numărul 783 circulă mai degrabă goală la acea oră. E înconjurată însă de alte autoturisme care sparg liniștea debutului de zi.

Primul triaj are loc la intrarea în aeroport, acolo unde oamenii sunt împărțiți în 4 corturi. În funcție de compania de zbor, călătorii sunt ținuți afară până cu 3 ore înaintea zborului.

ADVERTISEMENT

Apoi se urmează cursul firesc – se intră, se face check in-ul și controlul bagajelor după care se trece direct la porțile de îmbarcare.

După o așteptare destul de lungă, pasagerii pentru Malaga s-au apropiat de avion. Nu a existat triaj epidemiologic, nu a fost luată temperatura nimănui.

ADVERTISEMENT

În mod normal, la sosirea în Spania trebuie să ai completat un formular pe proprie răspundere din care să reiasă că nu ai prezentat simptome și nici n-ai intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 14 zile. De asemenea, în formular este obligatoriu să fie trecute datele personale, numărul de telefon, adresa exactă și e-mailul.

Interesant este că spaniolii au verificat aceste formulare la coborâre, dar cam atât. Nici aici nu a existat vreun triaj și nici temperatura pasagerilor nu a fost prea interesantă. Un alt detaliu aparte este cel legat de distanțare. Astfel, la îmbarcarea în avion s-a uitat orice regulă de bun simț și lumea a dat năvală.

Culmea, deși avionul a avut un număr redus de pasageri, undeva la jumătate din totalul locurilor disponibile, oamenii au ales să nu se îndepărteze prea mult.

Românii au preferat să stea grupați, puțini fiind cei care și-au schimbat locurile. S-au purtat măști de protecție pe durata întregului zbor, măști care au dispărut destul de repede după primii pași făcuți pe tărâm iberic.

Pentru mulți dintre pasageri, Malaga a reprezentat un vis aproape interzis în acest an. Decizia autorităților de a include Spania în lista „țărilor verzi” a însemnat însă liber la mare, soare și „cerveza”.

ADVERTISEMENT
Tags: