Sport

Farul, opt absenți pentru debutul în SuperLiga. Hagi: „Ei vin cu noi”

Farul are opt absenți pentru duelul din prima etapă a noului sezon din SuperLiga cu Hermannstadt. Gică Hagi a susținut conferința de presă premergătoare duelului.
14.07.2023 | 19:23
Farul opt absenti pentru debutul in SuperLiga Hagi Ei vin cu noi
Farul are opt absenți pentru primul meci al noului sezon de SuperLiga. Foto: capttură Youtube - @Farul TV.
ADVERTISEMENT

Farul Constanța se confruntă cu numeroase probleme de lot din cauza accidentărilor în startul sezonului. Între meciurile cu Sheriff Tiraspol din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, „marinarii” merg la Sibiu pentru duelul cu Hermannstadt, sâmbătă, 15 iulie, ora 18:30, din prima etapă a SuperLigii.

Farul, opt absenți pentru debutul în SuperLiga. Hagi: „Un meci foarte greu”

Farul Constanța debutează în noul sezon de SuperLiga în deplasare împotriva celor de la Hermannstadt. Campioana României nu a reușit să-i învingă pe sibieni în cele două meciuri disputate în stagiunea precedentă. Pe teren propriu, „marinarii” au remizat, scor 0-0, în timp ce la inaugurarea stadionului din Sibiu, clubul de la malul mării a pierdut cu 0-1.

ADVERTISEMENT

„În prima etapă jucăm la Sibiu, echipa unde anul trecut nu am reușit să marcăm niciun gol în ambele meciuri. Un meci foarte greu. La ei am și pierdut clar. Au jucat mult mai bine ca noi. Trebuie să facem față pe mai multe linii. Fiecare meci e un examen. Antrenamentul e antrenament, testele sunt la meci”, a declarat Gică Hagi.

Ulterior, antrenorul campioanei a mărturisit că opt jucători de la Farul nu au făcut deplasarea pentru duelul de la Sibiu. Ionuț Larie, absent de la meciul tur cu Sheriff, va reveni în lotul „marinarior”.

ADVERTISEMENT

„Acasă au rămas opt jucători. Ei vin cu noi”

„Acasă au rămas opt jucători, cei care aveau nevoie mai mult de odihnă. Artean, Larie și Rivaldinho vin cu noi, completând cu ceilalți băieți care au jucat mai puțin și trebuie să le dăm și lor minute.

Avem o călătorie destul de lungă la Sibiu, iar apoi meciul din deplasare de la Tiraspol, unde trebuie să facem tot posibilul să trecem. Încercăm să fim foarte competitivi pe ambele planuri.

ADVERTISEMENT

Mentalitatea noastră, așa cum a fost anul trecut, este să încercăm să luăm fiecare meci în parte. Motivație trebuie să fie să încercăm să ne impunem ritmul și intensitatea jocului, să muncim foarte bine și foarte mult. Numai dacă muncești mult poți ajunge cel mai bun. Trebuie să ai o mentalitate de campion, să crezi în ce faci și să ai curaj”, a mai spus Gică Hagi.

Farul, program aglomerat în debutul sezonului

Farul a pierdut primul meci oficial al sezonului. Campioana României a fost învinsă de Sepsi, scor 0-1 și a ratat șansa de a cuceri trofeul Supercupei României. Ulterior, „marinarii” au câștigat partida tur cu Sheriff Tiraspol din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

După meciul de la Sibiu, Farul merge la Tiraspol pentru duelul retur cu Sheriff. „Mulți dintre jucători rămân cu noi. Inclusiv Mazilu, o chestiune foarte bună pentru că rămâne cu noi și ne va ajuta foarte mult.

În termen mediu la Constanța trebuie să se vadă acea echipă a tuturor, un singur brand. Ar trebui să se vadă mult mai bine în plan adminstrativ”, a mai spus Gică Hagi.

ADVERTISEMENT